Porsche Vision 357 konsept otomobilini tanıttı. Buna göre 75 yıl önce 1948’de görücüye çıkan efsanevi Porsche 356’yı anımsatan bir konsept araç olan Porsche Vision 357’ye merhaba deyin. Bu yalnızca bir tasarım çalışması olsa da Vision 357, 2023 Porsche 718 Cayman GT4 RS’den gerçek bir aktarma organına sahip. Bu da otomobilin, 493 beygir gücü sağlayan ortaya monte edilmiş 4.0 litrelik bir motoru olduğu anlamına geliyor. Ayrıca motor, Porsche’nin ilgisini ve yatırımını çeken sentetik bir yakıt seçeneği olan e-yakıtlarla çalışacak şekilde ayarlanmış durumda. Ayrıca Style Porsche’nin Başkan Yardımcısı Michael Mauer de otomobil ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Mauer açıklamasında “Konsept otomobil, geçmişi, bugünü ve geleceği tutarlılıkla birleştirme girişimidir” dedi. Şimdi gelin yeni konsept otomobil hakkında daha detaylı bir inceleme yapalım.

Porsche Vision 357 Geçmiş ile Geleceği Buluşturuyor

Porsche Vision 357 konsept otomobilini tanıttı. Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere şirket bu otomobil ile Porsche 356 modeline atıfta bulundu. Kısaca şirket, bu konsept araç ile geçmiş ve geleceği buluşturdu diyebiliriz. Buna göre bu model resmen teknoloji harikası. İlk olarak modelin GT4 RS ile aynı teknoloji platformu üzerinde inşa edildiğini belirtelim. Sonrasında ise söylemeliyiz ki model, dayandığı GT4 RS’ye çok benziyor. Buna göre araç, sürücü ve yolcu camlarının arkasında hava girişlerine sahip olarak karşımıza geliyor. Bu durum ise gürültünün daha içgüdüsel olacağı anlamına geliyor. Diğer yandan konsept, 1950’lerde popüler olan iki tonlu boya şemalarını taklit ediyor. Bunun için de ön kısımda Metalik Buz Grisi ile Grivola Gri Metalik rengi karşımıza çıkıyor. Ayrıca model, 20 inçlik jantları, karbon fiber jant kapakları ve aerodinamik avantajlar sağlayan merkezi kilitleriyle geniş bir duruşa sahip diyebiliriz.

Ayrıca modelin kapılarında ve kaputunda büyük bir “75” çıkartması mevcut. Ön çamurluklarda ve arka yüzde ise kısmen daha zarif ve küçük “357” çıkartmaları bulunuyor. Diğer yandan yan aynalarda teknolojiden nasibini almış. Bu sebepten yan aynalar, kameralardan oluşuyor. Son olarak ise konseptin, Porsche spor otomobillerinin 75. yılını kutlayan Berlin’deki özel bir sergide sergileneceğini belirtelim. Bu sergi, 27 Ocak’ta açılacak ve Şubat ortasına kadar devam edecek. Ayrıca şirket bu konsepti yıl sonuna kadar diğer etkinliklerde de sunmayı planlıyor. Peki sizlerin Porsche Vision 357 konsept otomobili hakkındaki düşünceleriniz neler?

Satılık Tüm Porsche Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here