Subaru 2023 sezonu motor sporları için iki yeni yarış aracını tanıtacak. Firma yarış araçları BRZ ve WRX’i piste taşıyacağını duyurdu.

Subaru 2023 Sezonu için Yarış Araçlarını Piste Taşıyacak

Subaru 2023 sezonunda 24 saat dayanıklılık yarışı olan Nurburgring ve Super GT Serisi için iki yeni araç duyuracak. Firmanın Motor Sporları Yönetim Şirketi olan Subaru Tecnica International BRZ ve WRX isimli yarış araçlarının pistlerde yerini alacağını duyurdu.

Bu iki yarış aracı Subaru’nun başarısını piste taşıyacak. Araçlar agresif bir tarza sahip. Ayrıca tarzının yanı sıra araçlar da performans da ön planda.

Subaru’nun 2023 Sezonu için Tanıttığı Yarış Araçları

Subaru’nun pistlere taşıyacağı araçlarından biri Subaru BRZ GT300. BRZ 2012 yılından beri Japonya da Super GT Serisinde yarışıyor. Bu araç pistlerde pek yabancılık çekmeyecektir. Ancak yeniden elden geçen araç 2023 sezonu için karbon nötr yakıt ile çalışacak.

BRZ GT300Şu an aracın aktarma organlarının geliştirme aşamasında olduğunu söyleyelim. Şu ana kadar firmayla çalışan ekipler sentetik yakıtları test ederken herhangi bir olumsuz durum bildirmedi.

Super GT ekibinin başına geçecek isim Masahiro Ozawa olacak. Bu kişi aynı zamanda R&D Sport da Minoru Sawada’nın ekibinin yönetim işleriyle de ilgilenecek. 2023 sezonu için Subaru’nun pilotları ise Takuto Iguchi ve Hideki Yamauchi olacak.

BRZ GT300Pistlerde yerini alacak diğer araç ise Subaru WRX NBR Challenge. Bu araç 20 ile 21 Mayıs 2023 tarihlerinde 24 saatlik 51. Nurburgring dayanıklılık yarışında kendini gösterecek. SP4T sınıfında yarışacak bu aracın pilotları ise Carlo Van Damme, Hideki Yamauchi, Takuto Iguchi ve Tim Schlick olacak.

NBR ChallengeChallenge aracının Genel menajeri Hideharu Tatsumi olurken, takım menajeri ise Takuya Sawada olacak. Aracın proje lideri Naoki Shibuya ise FA24 isimli 2.4 litrelik direkt enjeksiyona sahip turbo şarjlı motorun geliştirmesinden sorumlu olacak.

Subaru’nun 2023 Sezonu İçin Planları

Firma 2023 sezonu için ayrıca BRZ Cup Car Basic şampiyonası için servis ekibi temin edecek. Bunun yanı sıra Subaru Super Taikyu Serisine de katılmayı planlıyor. Firma yeni kurmuş olduğu Subaru Rally Challenge takımıyla Japonya Ralli şampiyonasının 2023 sezonunda yarışacak.

Subaru 2023 SezonuJaponya Rallisi için firma bu yarışa özel WRX S4’ü temel alan yeni bir araç da geliştiriyor. Bu araçta ağırlığı azaltmayı hedefine koyan Subaru, aynı şekilde FA24 isimli 2.4 litrelik motoru bu aracında da kullanacak. Ancak firma bu aracı yarış sezonunun ortasında duyuracak.

Subaru’nun Özel Üretim Araçlarına da Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here