SEDDK zorunlu trafik sigortası ile ilgili yeni genelge yayınladı. Kurum, zorunlu trafik sigortasıyla ilgili araç sahiplerini de ilgilendiren yeni kararlarını açıkladı. Buna göre kurum, poliçe düzenlemekten kaçınma hallerini düzenledi. Bu karar kapsamında SEDDK, sigorta şirketlerinde görülen belirgin düşüşleri poliçe düzenlemekten kaçınma olarak kabul edecek. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

SEDDK Trafik Sigortası için Yeni Kararını Trafik Sigortası Oranındaki Düşüşle Verdi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), geçtiğimiz yıla oranla trafik sigortalarında düşüş olmasından dolayı yeni kararını açıkladı. Buna göre kurum, sigorta şirketlerinde görülen belirgin düşüşleri poliçe düzenlemekten kaçınma olarak kabul edeceğini açıkladı. Bu kapsamda;

  • Son 1 yıldaki poliçe sayısının, 3 yılın aynı dönemine göre %20 veya daha fazla azalması
  • Son 3 aydaki poliçe sayısının, 3 yılın aynı dönemine göre %30 veya daha fazla azalması
  • Son 1 aydaki poliçe sayısının, son 3 aya göre %30 veya daha fazla azalması

gibi durumlarda kurum tarafından sigorta şirketlerinin poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilecek. Bu karar ise yeni bir çalışmanın ürünü değil. SEDDK, zorunlu trafik sigortası kapsamındaki bu kararı için 2022 yılından beri çalışmalarını yürütüyor. Özellikle 2022 yılında yoğun şikayetler alan kurum, bu konudaki çalışmalarını hızlandırdı. Böylece yeni bir genelge oluşturuldu ve yayınlandı. Geçtiğimiz sene gelen şikayetler ise sigorta şirketlerinin trafik sigortası yapmaktan kaçındıkları konusunda yoğunlaşıyordu. Bu sebepten yayınlanan yeni genelgenin bu şikayetlerin önüne geçmesi planlanıyor.

SEDDK zorunlu trafik sigortası kararı

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu da konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Eroğlu, ilk olarak bu konunun 25 milyon araç sahibini ilgilendirdiğini belirtti. Ardından ise “Piyasa yapıcı oyuncuları daha yakından takip edip, piyasa bozucu işlem ve oyunculara yönelik gerekli tedbirleri hızlıca alacağız” ifadelerini kullandı. Ayrıca bu genelge, SEDDK tarafından bu konuda yayınlanan ilk genelge değil. Kurum, 2022 Ağustos ayında da bir genelge yayınlamıştı. Tüm bu uyarılara rağmen genelgeye uyulmazsa ise sigorta şirketlerinin poliçe kesme yetkisi 3 günden başlayarak 30 güne kadar durdurulabilecek. Hatta genelgeye uymama durumu buna rağmen devam ederse verilen ceza da katlanarak artabilecek.

SEDDK’nın Ağustos Ayı Genelgesi Hakkında Detaylı Bilgi Edinmek İçin Tıklayın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here