Otomobil Satışına Sınırlama Geliyor!

0
1975
Araç satışları verileri

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un yaptığı resmi açıklamanın ardından otomobil satışına sınırlama geliyor. Son dönemde sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında oluşan büyük artış kullanıcıları rahatsız etmişti. Bunun ardından devlet, otomobil fiyatlarına yönelik bazı düzenlemelere gitti. Bu düzenlemelerden son olanı ise bugün, Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından açıklandı. Gelecek yeni düzenlemeye göre; Şirketler, galeriler, oto kiralama vb. kuruluşlar, aracın ilk tescilinden sonra 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden, aldıkları sıfır araçları satamayacaklar.

Resmi Açıklama ile Birlikte Otomobil Satışına Sınırlama

Son dönemde oldukça yükselen araç fiyatlarının önüne geçebilmek adına yeni bir düzenleme daha açıklandı. Bugün, Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından açıklanan yeni düzenlemeye göre; İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, araç kiralama vb. kuruluşlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden, aldıkları sıfır araçları satamayacak. Düzenleme ile ilgili Kayseri’de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada açıklamada bulunan Bakan Muş, düzenleme ile ilgili yönetmeliğinde hazır olduğunu duyurdu. Muş, şirketlerin, galerilerin ve araç kiralama şirketlerinin aldıkları sıfır aracı hemen satmalarına karşı kısıtlama getireceklerini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var. Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, araç kiralama şirketleri için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz. Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın. Gerçek anlamda ikinci el olacaktır böylece. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız” dedi.

Otomobil Satışına Sınırlama Geliyor!

Gelecek Yeni Düzenleme ile Birlikte Araç Fiyatları Düşecek mi?

Son zamanlarda özellikle sıfır araçların bayilerden tedariki ve araç fiyatları ile ilgili artan şikayetler mevcuttu. Vatandaşlar, galeri vb. kuruluşların sıfır araçları satın alarak daha yüksek fiyattan satmalarından şikayetçiydi. Yapılan bu düzenleme ile birlikte bir nebze de olsa sıfır araç alımında kolaylık sağlanacağı düşünülmekte. Özellikle sıfır araç tedarikinde oluşan problemlerin bu karar ile birlikte çözülmesi bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı sadece sıfır araç piyasasında oluşan yüksek fiyatların önüne geçmek için çalışmıyor. Diğer yandan Bakanlık, ikinci el piyasası için de çalışmalar yürütmekte. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Bakanlık, ikinci el araç satımına ilişkin bir denetleme başlatmıştı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here