İkinci El Piyasasına Devlet Denetimi

0
942
İkinci El Piyasasına Devlet Denetimi Ticaret Bakanlığı'ndan Geldi

İkinci el piyasasına devlet denetimi geldi. Bugünlerde ülkemizde araç satın almak çok zor bir hal aldı. Piyasada bulunan sıfır araç sıkıntısı ve fahiş fiyat uygulamaları kullanıcıları ikinci ele itti. Bunun sonucunda ülkemizde ikinci el piyasası oldukça aktif halde. Fakat ikinci el araçlarda da fahiş fiyatlar mevcut. Özellikle araçların yatırım amaçlı alınması ve sonrasında tekrar satılarak kar elde edilmeye çalışılması ile beraber kullanıcıların araç sahibi olabilmek için yüksek tutarları gözden çıkarmaları gerekmekte. Ayrıca piyasada oluşan fiyat aralığı da bir denetime tabi değildi. Bu yüzden satıcılar istedikleri fiyatlardan araçlarını satışa çıkartabiliyorlardı. Bu duruma dur demek isteyen Ticaret Bakanlığı ise olaya el attı. Bakanlık, Ankara’da ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan iş yerlerini denetime aldı.

İkinci El Piyasası

Artan Şikayetler Sonucunda İkinci El Piyasasına Devlet Denetimi Başladı

Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar, uygun fiyatlı sıfır araç almak istediklerinde maalesef aracı alamadan stoklar tükeniyor. Fakat bunun ardından bir kaç gün sonra ikinci el ilanlarında sıfırdan daha pahalı fiyata aynı araçlar satışa çıkartılıyor. Bu durum ise ülkemizde en son Citroen Ami’de yaşanmıştı. Bunun ardından ise Ticaret Bakanlığı, “ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinin yapıldığı toplu iş yerlerinin sıfır kilometre araçları stoklayarak piyasada darlık yaratıcı ve tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunduğuna” yönelik iletilen şikayetler üzerine harekete geçti.

Çıkan haberlere göre Ticaret Bakanlığı bu kapsamda, Ankara’da faaliyet gösteren iş yerlerini denetime almaya başladı. Denetimlerde 5 ticaret müfettişinin gerekli incelemelere başladığı belirtiliyor. Bu denetimler şu anlık sadece Ankara’da başladı. Umuyoruz ki ilerleyen günlerde bu uygulamanın kapsamı genişler. Bu sayede ikinci el araç piyasasında yaşanan sıkıntılar çözülebilir. Ayrıca vatandaşların yatırım amaçlı ikinci el araç alım satımı yapmasının önüne geçilebilir.

Uygun Fiyatlı İkinci El Araç İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here