2023 Kia XCeed Tanıtıldı!

0
3334
Kia Xceed

Kia 2023 model XCeed modelini tanıttı. Model, yenilenen tasarımı, teknolojik yenilikleri ve teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekecek. XCeed’in 2022 Eylül ayında satışlarının başlaması planlanıyor. Şimdi modelin özelliklerine yakından bir göz atalım.

Kia XCeed Teknik Özellikleri

Kia Xceed Teknik özellikleriGüney Koreli otomotiv şirketi Kia, yenilenen crossover modeli XCeed için farklı motor seçenekleri sunuyor. Model, farklı ülkelerde farklı motor seçenekleri ile satışa çıkacak. İlk olarak, en güçlü motor olarak 1.5 litre T-GDI dört silindirli benzinli motoru görüyoruz. Ayrıca motor 158 hp güç ve 253 Nm tork üretiyor. Ek olarak GT-Line’da güç 201 hp ve 265 Nm oluyor. Bu güçlü motor ve 7 ileri otomatik şanzıman ile birlikte tercih edilirse 0’dan 100 km/s hızlanmasını 7.5 saniyede tamamlıyor. Ardından bir diğer motor seçeneği, 1.0 litre T-GDI MHEV karşımıza çıkıyor. Bu motor 118 hp güç ve 172 Nm tork üretiyor. Bir diğer seçenek ise 134 hp güç üreten 1.6 litre dizel motor. Ayrıca bu motor, 6 ileri manuel ile 280 Nm tork üretirken, 7 ileri otomatik şanzıman ile 320 Nm tork üretmektedir. Son olarak karşımıza çıkan motor seçeneği şarj edilebilir hibrit versiyonudur. 44,5 kW elektrik motorundan toplam 139 hp güç ve 265 Nm tork üreten ve 1.6 litrelik benzinli motor ile kombine edilmiş durumda. Model 6 vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ile satışa çıkacak. Ayrıca 8,9 kWsa kapasiteye sahip olacak batarya şehir içinde 60 kilometre menzil sağlayacak.

Kia XCeed Tasarımı

Kia Xceed Dış tasarımXCeed’in tasarımına baktığımız zaman dış tasarıma göre iç tasarımda daha fazla yenilikler yapılmış. Dış tasarıma bir göz atalım. Aracın ön kısmında panjur ve yeni LED farlar bizi karşılıyor. Ön tamponda siyah ve gümüş renkli parçalar dikkat çekiyor. Ayrıca kenarlarda dik bir şekilde olan hava girişleri araca daha sert bir görünüm kazandırıyor. Aracın arka kısmında ise yenilenen stop lambaları ve siyah renk difüzör dikkat çekiyor. Aynı zamanda egzoz çıkışı gibi duran krom detaylar bulunmaktadır. Son olarak çift renkli 18 inç jantlar opsiyon olarak sunulmaktadır.

Kia Xceed iç tasarımİç tasarıma baktığımız zaman teknolojik özellikler göze çarpıyor. Direksiyonda birçok buton bulunmaktadır. Ayrıca arkasında ise hayalet bir gösterge ekranı yer almaktadır. Aynı zamanda 10,25 inç ekranlı multimedya sistemi yer almaktadır. Multimedya sistemi ile Apple ve Google’a ait otomobil sistemleri kullanılabiliyor. Ek olarak iki telefon aynı anda bağlanabiliyor. Diğer teknolojik özelliklere baktığımızda ise adaptif klima kontrolü, uzun far asistanı, kör nokta çarpışma engelleme sistemi ve şerit takip sistemi bulunmaktadır.

2023 Kia XCeed için henüz fiyat bilgisi açıklanmadı. Fakat araç 2022 Eylül ayında satışa çıkacak.

Sıfır km Kia Xceed Fiyatı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here