20 Yaşında Bir Araç Kullanmak Masraflı Mıdır?

3
5953

Araç fiyatları yükseldikçe, satın alabileceğimiz araçların model yılları da oldukça gerilere doğru gidiyor. Fiyatlar yükseldikçe, bütçemizle 20 yaşında bir araç alabiliyorsak bu karşımıza neler çıkaraktır?

Peki ikinci el araba fiyatlarını düşünüce, 20 yaşında bir araç almak çok mu tehlikeli?

Aslında hiçte korkulacak bir durum değildir. Bugün 20 yaşında bir aracınız olursa size ne gibi masraflar çıkartabilir konusunu derledik.

20 yaşında

1Eski Arabalar Kalitelidir.

20 yaşında bir araç yani 2000 model bir araç , o günün şartlarında çok daha kaliteli üretiliyordu denir.

Rekabetin daha düşük olduğu ve küreselleşmenin böylesine yaygın olmadığı zamanlarda, otomotiv firmaları arasındaki yarış da, bugün ki kadar çetin bir durumda değildi.

En önemli konuların başında maliyet kalemleri geliyordu.

Bugün araçlarda o günlere nazaran, tartışılmaz bir teknoloji gelişmesi yaşansa da Kullanılan her türlü kaporta ve iç aksamda ki malzemeler insanlara “eski arabalar gibi sağlam değil” hissini yaratmış oldu.

 20 yaşında

Özellikle araç içlerinde kullanılan sert plastik malzemelerin eski araçlarda kullanılanlara oranla kalitesi daha düşükmüş gibi bir algı söz konusu.

Aynı zamanda yalıtımla ilgili de eski araçlarda kullanılan taban ve kapı içlerindeki yalıtım kumaşları çok daha kalın ve kaliteli göründüğü gerçeklerden birisidir.

2Yedek Parça Var Mıdır?

Küreselleşmenin faydalarını işte bu kısımda görebiliyoruz. Artık herhangi bir aracın her hangi bir parçası bulunamadığında dünyanın herhangi bir yerinden kargo ile temin etmek oldukça kolaylaştı. 1960 model araçların restore edildiği ve hala parçalarının bulunabildiğini düşünürsek, yedek parça sıkıntısı da minimum düzeylere indi diyebiliriz.

Elbette 20 yaşındaki bir aracın mekanik ve kozmetik aksamlarında ki deformasyon bir gerçektir. Parçası bulunmaz demek bugünün şartlarında pek doğru bir söylem olmuyor.

20 yaşında

Her aracın o yıllardaki üretim sayısına bağlı olarak yedek parça üretimi de aynı oranda çoktur. Eğer 2000 model bir araç almayı düşünüyorsanız o yıllarda çok satılmış olan modellerden birini seçerseniz , gerekli durumlarda yedek parça bulmanızda daha kolay olacaktır.

1970’li yıllarda Renault 12 marka aracı olan bir kimse , gerçekten parmakla gösterilecek şekilde bir ilgi görüyordu. Ve o zamanlarda yolların altyapısı böylesine güzel değilken bile uzun yolculuklarda hiçbir sıkıntı yaratmıyorlardı. İnsanlar bu araçları kullanıyorlardı. Bugün o araçlar çok yaşlı olsa da, günümüze uyarladığınızda hala kullanılabilir değerde olduğunu unutmayın.

İkinci el ilanlarımıza bakmak için tıklayın.

Tekerinize Taş Değmesin.

3 YORUMLAR

  1. o arabalar gerçekten çok daha kaliteli resimlerini gördükçe bile helal olsun bu arabalara diyorum eski bir araba almaktan hiç çekinmem

  2. 22 yıllık bir Audi 3 arabayı tamir ettirmek mı yoksa yerine yeni bir kullanılmış arabayla değişmekmi daha akıllıca olur.Kararsiz kaldım tamiremi ödeme yapayım yoksa yeni bir arabaya mı?Tamircinin tavsiyesi yeni bir araç almam ama yeni ikinci el arabalarda sağlam cikacakmi çıkmayacak mı belli değil.Almanyada ki piyasa ortamını düşünerek ne karar alınmalıdır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here