İkinci el araba fiyatları artışını bu senede sürdürüyor. 2023’e gireli sadece bir ay olmasına rağmen ikinci el araç fiyatları %35 oranında artış sağladı. Hepimizin bildiği üzere 2022 yılı Ekim ve Kasım aylarında ikinci el piyasasında durgunluk yaşanmıştı. Fakat Aralık ayı geldiğinde yeni yılda fiyatlara zam gelmesi korkusu sebebiyle piyasa oldukça hareketlenmişti. Bu yılın başlarında da piyasada oldukça hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Fakat bu hareketliliğe eş değer olarak fiyatlar da artışını sürdürüyor. Konu ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

İkinci El Araba Fiyatları Yükseliyor, Piyasa Kilitlenmiş Durumda

2023’ün henüz ilk ayında olmamıza rağmen ikinci el araba fiyatlarındaki artış hızla devam ediyor. Haberlere göre fiyat artışları %35’leri bulmuş durumda. Bu durumun asıl sebebi olarak ise piyasadaki yoğun talep gösteriliyor. Özellikle son bir ayda yaşanan bu fiyat artışları ise piyasayı zora sokmuş durumda. Buna göre otomobil satıcıları özellikle tedarik anlamında büyük zorluklar yaşadıklarını aktarıyorlar. Ayrıca ikinci el otomobil piyasasının da bu sebepten kilitlendiğini belirtiyorlar. Satıcılara göre fiyatlardaki bu artış 15 gün önce başladı. İlk başlarda bu fiyat yükselişi geçici gibi dursa da zaman geçtikçe durumun realitesi ortaya çıktı. Bu sebepten de otomobil alımında büyük zorluklar oluşmaya başladı. Satıcılar, özellikle matrah düzenlemesinin ardından ortaya çıkan sıfır araç yokluğunun, ikinci el araç fiyatları üzerinde negatif bir etki yarattığını söylüyorlar.

İkinci el araba fiyatları

Tüm bunlara göre satıcılar şu anda piyasanın da kilitlenmiş durumda olduğunu aktardı. İkinci el araba fiyatlarının oldukça yüksek seviyelere geldiğini de eklediler. Bu durumda ise araçların, değerinden oldukça yüksek fiyatlara satıldığını belirttiler. Ülkemizde ikinci el araçların kullanılmak üzere değil de yatırım amaçlı alınması ve sonrasında yüksek bedellere satılması piyasayı oldukça kötü etkilemiş durumda. Tüm bunlarının sonucunda ise kullanıcıların ikinci el araçlara ulaşması oldukça güç duruma geliyor. Umuyoruz ki gelecek aylarda bu durum düzelir ve ikinci el araç fiyatlarındaki artış sona erer. Peki sizler ikinci el araba fiyatları hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce de otomobil alımı gün geçtikçe zorlaşıyor mu?

Hayalinizdeki İkinci El Aracı Daha Fazla Ertelemeyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here