Volkswagen ID.7 modeli akıllı havalandırma sistemi ile dikkatleri üzerine çekti. VW, geçtiğimiz günlerde Las Vegas’ta CES 2023 etkinliğinde kamuflajlı olarak ID.7 modelini tanıtmıştı. Araç etkinlikte hem tasarımı hem de sahip olduğu teknolojisi ile dikkat çekmeyi başarmıştı. Modelin sahip olduğu bu teknolojiler arasından ise akıllı havalandırma sistemi adeta bir adım öne çıktı. Alman üreticinin bu yeni modelinde bulunan havalandırma sistemi kendi kendine çalışıyor. Bunun için aracın kontağını algılaması yeterli. Ardından ise sistem, sıcak havalarda soğuk, soğuk havalarda ise sıcak üflüyor. Ayrıca yolcular araca bindiğinde de havalandırmayı gövdeye doğru çeviriyor. Yani kısaca bu modele sahipseniz klimayı ayarlamak gibi bir derdiniz bulunmayacak. Akıllı havalandırma sistemi her şeyi kendi kendine yapacak. Şimdi lafı fazla uzatmadan sizler için derlediğimiz tüm detaylara bir göz atalım.

Volkswagen ID.7 Akıllı Havalandırma Sistemi, Sesli Komut Sistemi İle de Çalışabiliyor

Volkswagen, CES 2023 etkinliğinde tanıttığı ID.7 modelini yeni akıllı havalandırma sistemi ile adeta bir adım öne çıkarttı diyebiliriz. Bu son teknoloji havalandırma sistemi araçta bulunan 15 inç’lik multimedya ekranı ile de kontrol edilebiliyor. Ayrıca bu sistem, sesli komut sistemi ile de idare edilebilmekte. Buna ek olarak sesli komut sistemi ile koltuk ısıtmasını da açıp ayarlayabiliyorsunuz. Bunları geçecek olursak ise benim en sevdiğim özelliğe bir göz atabiliriz. Eğer ki aracı birden fazla kişi kullanıyorsa kişisel tercihlerinizi kaydedebiliyorsunuz. Bu sayede araca bindiğinizde kendi ayarlarınızı otomatik olarak aktifleştirebiliyorsunuz. Bu da bence modelin akıllı havalandırma sisteminin en önemli özelliklerinden birisi. Son olarak ise sistem, camlarda bulunan sensörler sayesinde güneş ışınlarının geliş açısına göre klimanın şiddetini de otomatik olarak ayarlayabiliyor. Açıkçası bir havalandırma sisteminden daha ne istenebilir bilmiyorum.

Volkswagen ID.7 modeli 2023 yılı içerisinde Avrupa pazarında satışa çıkacak. Dip not olarak bu bilgiyi de siz değerli okuyucularımıza aktaralım.

Satılık Tüm Volkswagen Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here