Volkswagen Golf Highline 1,5 TSi DSG İncelemesi 

0
15718
Yeni Golf

Volkswagen Golf Highline 1,5 TSi DSG İncelemesi arıyorsanız hemen detaylara bakın. Yeni Golf hakkında yorumlar, tasarımı, iç mekan özellikleri ve daha fazlası için 2018 VW Golf incelememizi okuyun. Sıfır km Golf almayı planlıyorsanız aracın motor özellikleri, bagaj hacmi, yakıt tüketim miktarı, sürüş dinamikleri konularını incelemeye aldık. İşte VW Golf 2018 hakkında her şey!

Volkswagen Golf Highline 1,5 TSi DSG İncelemesi

Volkswagen Golf Highline 1,5 TSi DSG İncelemesi 

Alman otomotiv devi Volkswagen’in hemen her modeli Türkiye pazarında çok seviliyor. Türk tüketici Polo, Golf, Jetta, Passat gibi binek modellerin hemen hepsini öncelikli olarak tercih ediyor. Bunda, güçlü tasarım, marka algısı, motor, yakıt tüketimi, malzeme ve işçilik kalitesi gibi kavramların etkisi büyük. Hatta bizde bir laf vardır; oto pazarlarında çok söylenir: “Volkswagen al, başın ağrımasın” derler. Markanın yeni tasarım dilinin etkilerinin hissedildiği Golf 2018 modeli de çok çekici. Biz de 2018 model Volkswagen Golf Highline incelemesi yaptık. 

Volkswagen Golf 2018 Highline Tasarım Özellikleri Nasıl?

Tasarım denilince yeni Golf’ün altın sarısı rengi geliyor akla. Adeta bir blog altın gibi yolda parlayan yeni Golf, aracın renk skalasına bakınca opsiyonel olarak bu rengi veriyor ve rengin tam adı da zerdeçal sarısı. Boyaya katılan metalik ton, onun altın sarısı gibi algılanmasını sağlıyor. Bazı otomobil yazarları da onun için “parlayan her şey altın değildir” yorumu yapmış. Çok fonksiyonel bir iç mekan ve dış görünüş ile karşımıza çıkan Golf, LED gündüz farları, LED stoplar gibi detaylar da hemen dikkat çekiyor. Sıfır Golf fiyatı 2 bin 385 Euro’dan başlıyor. 

Golf 2018 Modelinin Teknik Özellikleri

Değişken geometrili turbo motor yenilenen DSG şanzıman ile hem çok dengeli hem de çok tasarruflu bir sürüş sunuyor. Aslında yeni Golf’ü kullanan herkes bu konuda hemfikir. 4 silindirli motorun silindir hacmi 1498cc. Motorun maksimum gücü 150 HP-1500 d/d. Maksimum tork verisi 250Nm-1500 d/d. 

Volkswagen Golf Highline 1,5 TSi DSG Ne Kadar Hızlı?

Volkswagen Golf Highline paketinin hızlanma verileri şöyle:

Öncelikle araç, 7 ileri DSG şanzıman kombinasyonuyla 216km/s maksimum hızlanma verisi. 0-100km/s hızlanma verisi 8,2 saniye. 

Yeni Golf’te Boyutlar Nasıl?

Uzunluk: 4258mm, genişlik: 2027mm, yükseklik: 1492mm. Golf bagaj hacmi de oldukça yeterli. 380 litrelik bagajı Golf’ü kompakt sınıfta çok tercihe dilir kılıyor. 

Otomatik Golf Alsanız Ne Kadar Yakar?

Sıfır km DSG şanzımanlı Golf alırsanız aracın ortalama yakıt tüketimi yaptığınız yatırıma değecektir. Araç, fabrika verilerine göre ortalama 4,9 litre yakıt tüketiyor. Tasarruflu tüketimde ise 5,1 litre yakıt tüketimi yapıyor. 50 litrelik yakıt deposu tam dolduğunda 735km menzil sunuyor. 

Yeni Golf Hakkında Öne Çıkan Özellikler

İlk dikkati çeken detay, Golf’ün arka tasarımındaki iki iri egzoz çıkışı oluyor. Ancak motora baktığınızda bu iri egzoz çıkışlarına çok da gerek olmadığını görüyorsunuz. Küçük sınıfta önemli bir tercih sebebi olan Golf, iç mekanda sanılandan çok daha fazla kullanım alanı sunuyor. Geniş bagaj hacmi, geniş iç mekan ve kaliteli işçilik yeni Golf’ü küçük sınıfın en popüleri kılıyor. Aracı kullananların lastik sesinin içeri çok fazla geldiğine dair bir yorumu da var. Buna rağmen süspansiyonun iyi olduğunu eklemek gerek. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here