Volkswagen Amarok 2015 Test İnceleme ve Yorumları

0
11640

Volkswagen Amarok, Alman otomotiv üreticisi Volkswagen markasının Pick-up sınıfında yer alan modeli.

Bugün sizler için bu araç ile alakalı bir içerik hazırladık.

6Volkswagen Amarok Tasarım

Geçmişte pickuplarla ilgili genel algı çirkin oldukları yönündeydi. Ancak bu pazarı domine eden Japon üreticiler gitgide binek otomobilleri tasarım anlamında geride bırakan ve güçlü çizgilere sahip araçlar geliştirmeye başladılar. VW Amarok’da rakipleri gibi güçlü ve sert görünüyor. VW Amarok’un küt yapılı ön kısmı bu hissi yaratıyor. Büyük farlar ve geniş ızgarası Amarok’un en dikkat çekici kısmı.

Geniş yapılı çamurluklar ve büyük jantları Amarok’un engel tanımayan bir araç gibi görünmesini sağlıyor. Amarok’un büyük kasası sınıfının en geniş yükleme alanlarından birisini sunuyor. 2,52 m2’lik yükleme alanının üzerini kapatan herhangi bir örtü yok. Amarok’un kasa kapağının ağırlığı yüzünden kaslarınızı çok geliştireceğini belirtelim. Rakipleri ile benzer boyutlardaki Amarok, 5254 mm uzunluğa, 1954 mm genişliğe ve 1834 mm yüksekliğe sahip.

5 İç Mekan

Amarok iç mekanında bize sürpriz yapmıyor. Bu iç mekanı VW’nin pek çok modelinde görmüştük. Aslında yenilenen modeller hariç eksi modellerde bu iç mekan bizi karşılıyor. Kullanışlılık açısından son derece başarılı olan bu kısımların biraz farklı olması Amarok’un iç mekanını heyecanlandırabilirdi. Vites kolunun sol kısmında ESP ve eğim iniş kontrol sistemi butonları bulunuyor.

Müzik sistemi çok kullanışlı ama günümüz standartlarına göre yetenekleri sınırlı. VW Amarok’un iç mekanında kullanılan malzemeler tıpkı rakiplerindeki gibi sert yapılı. Krom görünümlü kaplamalar kalite hissini artırıyor. Kullanımının abartılmamış olması da olumlu. Önde sunulan genişlik yerli. Ancak arka kısmın bir miktar dar olduğunu belirtmeliyiz.

4Volkswagen Amarok Motor

Daha önce test ettiğimiz 4×4 modelde olduğu gibi Amarok 4×2 Otomatik modelinde çift turbonun kullanıldığı 1968 cc hacminde bir dizel motor görev yapıyor. Bu motor 4000 d/d’de 180PS güç, 1750 d/d’de ise 420 Nm tork üretiyor.

Aracın gücü arka tekerleklere iletilirken bu iletimi Amarok modellerinde yeni kullanılmaya başlanan 8 kademeli şanzıman gerçekleştiriyor. Daha önce kullanılan DSG şanzımanın artan motor güçleriyle başa çıkması zorlaşınca marka bu kez ZF firmasının geliştirdiği geleneksel bir otomatik şanzımanı kullanmaya başlamış. Vites geçişleri ile göz dolduran şanzımanın yakıt tüketimine de olumlu katkı sağladığını söylemeliyiz.

Fabrika verilerine göre karma tüketim ortalaması 8 litre olarak açıklanıyor. Biz de zorlanmadan 8.3 litre ortalama yakalayabildik. Ancak aracı zorlamaya başladığınızda ortalamanız 9.5 litre dolaylarına yükseliyor.

3Volkswagen Amarok Güvenlik

Amarok 2010 yılında katıldığı EuroNcap çarpışma testlerinden 4 yıldız aldı. Test sırasında kabini sağlam kalan Amarok, sürücünün sağ ayak ve göğüs kafesinin dışında her uzvuna maksimum koruma sağlamıştır.

Yolcuya ise göğüs kafesi dışında maksimum koruma sağlamıştır. Yandan çarpmalarda maksimum koruma sağlarken, sabit bariyer çarpışmalarda ise misafirlerine göğüs kafeslerinin dışında her uzvuna maksimum koruma sağlamıştır. Arkadan çarpmalarda ise sınırlı seviyede koruma sağlayarak 4 yıldızın sahibi olmuştur.

2Konfor & Yol Tutuş

Amarok, yüksek kasası sebebiyle yol tutuş konusunda handikaplı bir araç. Zaten bu sorun tüm pick-uplar için geçerli. Ancak Amarok bu durum ile iyi mücadele ediyor. Holigan gibi kullanılmadıkça yol tutuş problemi yaşanmıyor.

Aracın 2 çeker olması ani hızlanmalarda özellikle ıslak zeminde arka kısmın hareketlenmesine sebep oluyor. Fakat ESP sistemi sayesinde bu durum eski pick-uplardaki gibi sorun olmuyor. Amarok konfor düzeyi en yüksek pick-uplardan birisi. Yine de arka aksta yaprak yay kullanılması sebebiyle zıplama yaşandığını belirtmeliyiz.

1Volkswagen Amarok Teknik Özellikleri

Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 180 Bg 4000 d/d
Maksimum Tork: 400 Nm 1500-2250 d/d
Performans
Maksimum Hız: 184 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Kampana
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 8,7 lt
Şehir Dışı: 6,8 lt
Karma: 7,5 lt
Test: 8.3 lt
Boyutlar
Uzunluk: 5254 mm
Genişlik: 1954 mm
Yükseklik: 1834 mm
Dingil Mesafesi: 3095 mm
Yükleme alanı: 2.52m²
Yakıt Depo Kapasitesi: 80 lt
Boş Ağırlık: 1831 kg
Lastik Boyutu: 255/60 R 18

 

İkinci El VW Amarok İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here