Otomotiv Sektörüne Tam Destek

1
3330

AB’den otomotiv sektörüne 20 milyar Euro değerinde destek paketi hazırlanıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı birçok sektör olumsuz etkilendi. Bu sektörler içerisinde en çok etkilenen sektör ise otomotiv sektörü oldu. Firmalar bu süreçte salgının yayılmasını engellemek için üretime ara vermek durumunda kalmıştı. Son aylarda koronavirüs salgınının az da olsa kontrol altına alınmasıyla firmalar yeni dönemde gerekli tüm önlemleri alarak üretime kademeli olarak tekrardan başladı.

Koronavirüs salgının ilk çıktığı ülke olan Çin bu süreci daha çabuk atlatarak üretime kaldığı yerden devam ediyor. Otomotiv sektöründe iyileşmeler yaşamaya başladı. Ancak Avrupa ülkeleri koronavirüs salgınından daha çok etkilendi. Otomotiv sektörü de bu olumsuzluklardan nasibini aldı diyebiliriz.

Geçtiğimiz günlerden Alman otomotiv devi Volkswagen en büyük Wolfsburg fabrikasında üretime başlamıştı. Volkswagen, daha sonra koronavirüs salgınından dolayı otomotiv taleplerinde yaşanan azalma sonucu üretimi yavaşlatma kararı almıştı. Yaşanan bu gelişmelerin sonucundan Avrupa’daki tüketicilerin sıfır araçlara olan talebin azaldığını söyleyebiliriz.

Angela Merkel Almanya’daki Otomotiv Üreticileri ile Buluşmuştu

Almaya başbakanı Angela Merkel, Almanya’daki otomotiv üreticileri ile buluşmuştu. Almanya’daki otomobil üreticileri Angela Merkel’den koronavirüs salgınında dolayı düşen araba satışları artırmak için tüketicilere 4 bin euroya kadar teşvik verilmesi için talepte bulunmuştu. Angela Merkel talebi olumlu karşılamıştı. Ancak yapılan araştırmaya göre Almanya’daki halk teşvik talebini istemiyor. Ankete katılan kişilerin yüzde 63’ü teşvik istemediğini yüzde 12’si ise teşvik istediğini belirtmişti.

Bruno Le Maire Fransa’daki Otomotiv Üreticileri ile Buluşmuştu

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransa’daki otomotiv üreticileri ile buluşmuştu. Görüşmede otomotiv satışlarını canlandırmak için talep yönlü teşvik adımlarının atılması gerekliliği üzerinde duruldu.

Bruno Le Maire, “Vereceğimiz alım desteğini en düşük karbon salınımına sahip, çevre dostu araçlarla ve yeni nesil elektrikli otomobillerle sınırlı tutmayı planlıyoruz.” dedi.

AB Komisyonundan Otomotiv Sektörüne Tam Destek

AB’den otomotiv sektörüne 20 milyar Euro değerinden destek

Almanya ve Fransa’daki bu gelişmeler üzerine Alman gazetesi Sueddeutsche Zeitung’un haberine göre AB Komisyonu, koronavirüs salgınında olumsuz etkilenen otomotiv sektörünü tekrardan canlandırmak için yeni bir ekonomik paketin üzerinde çalışıyor. Paketin içeriği tam belli olmasa da otomotiv sektörüne 20 milyar Euro değerinde destek paketi bekleniyor.

Paket hazırlanırken ikilim şartlarının korunmasına dikkat ediliyor.  Habere göre ’temiz otomobil’ diye adlandırılan doğa dostu arabalara teşvik geleceği bekleniliyor. Bunların hangi otomobiller olacağı bilgisi ise net değil.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here