Japon Otomobil Markaları Nelerdir?

2
31122
Japon-Araba-Markaları
Japon-Araba-Markaları

Türkiye’de çokça takipçisi ve kullanıcısı olan ve en sorunsuz araçlar ünvanı ile tanınan Japon otomobil markaları yazımızın konusu. Güvenilirlik ve sağlamlık açısından en iyi otomobiller arasında gösterilen Japon markalarını sizler için derledik.

Japon Otomobil Markaları Hangileri? Neden Japon?

Sağlamlık denince akıllara gelen ve fiyat performans noktasında kullanıcılarını oldukça memnun eden Japon otomobil markaları inceleme konumuz. Geniş model yelpazesi, kaliteli malzeme, güçlü motor gibi imkanları ile dikkat çeken ülkemizdeki Japon otomobil markaları.

Toyota

Dünyanın en çok üretim yapan araba markaları içerisinde yer alan Toyota marka otomobillerle neredeyse bütün ülkelerde rastlayabilirsiniz. Ayrıca Toyota Corolla Modeli ile dünyanın en çok satan araba modeli unvanını elinde bulundurmaktadır. Dünyanın ilk seri üretim hibrit araç üretimi yapan otomobil markası olmuştur. Ülkemizde ve dünyada en az servis gereksinimi duyan araç markası unvanına sahiptir. Toyota aynı zamanda 2022 yılında dünyanın en çok araç satan otomobil markası oldu.

Japon otomobil markaları

Nissan

Geleneksel Japon kültüründe “Nis san” “Dürüst Samuray” demektir. Görevi, verilen emaneti ve sorumluluğu canının son noktasına kadar korumak ve güvenliği sağlamadan can vermemektir. Bu hedef doğrultusunda yıllardır çalışmalarını devam ettiren marka özellikle crossover ve SUV kategorilerinde öncü markalardan birisidir. Renault ile ortaklığı devam eden Nissan, son dönemde bu birlikteliğe Mitsubishi de katıldı. Aynı zamanda ülkemizde crossover otomobil modellerinin yaygınlaşmasını sağlayan markadır. Qashqai ve juke modelleri bu bağlamda önemli modellerin başında geliyor.

yeni nissan qashqai e-power

Honda

Honda 1948 yılında Soichiro Honda tarafından Japonya’da kurulmuştur. Başlangıçta motosiklet üretimi yapan firma zamanla otomobil, su motoru, robot, güç ekipmanları, motor ve uçak üreten bir firma haline gelmiştir. Dünyanın bir numaralı motor üreticisi olan Honda tüm dünyada saygın bir marka olarak görülmektedir.

Suzuki

Suzuki, 1909 yılında Japonya’da kurulmuş bir otomobil firmasıdır. 100 yıldan uzun süredir varlığını başarıyla devam ettiren bir markadır. Japon otomobil markaları denince ilk akla gelenlerdendir.

Subaru

Subaru 1953 Yılında Toyota’nın kardeş firmasınca kurulmuştur. Ülker yıldız grubunun Japonca adıdır Subaru ve ismi bu yıldız takımından gelmektedir. Hisselerinin yaklaşık %20’si Toyota’ya aittir.

Mazda

1920 Yılında kurulan ve bu sene 100. Yaşını kutlayan büyük bir Japon otomobil markası Mazda. Özellikle 323 modeli ile ülkemizde de efsaneleşmiştir. Günümüzde yeni nesil tarafından bilinirliği az olsa da severleri tarafından her daim tercih edilmeye devam etmektedir.

Mazda ile alakalı bir anekdot paylaşmak gerekirse, otomobil severler arasında konuşulan bir konudur ki; Mazda’nın servisleri pek para kazanamazmış. Bunun sebebi Mazda modellerinin kolay kolay arıza vermemesinden kaynaklanırmış. 🙂

Mitsubishi

Finanstan gayrimenkule, raylı sistemlerden lojistik çözümlerine kadar neredeyse her alanda faaliyet gösteren Mitsubishi Grubu Japonya denince akla gelenlerden birisidir. 1917 Yılından beridir otomobil sektöründe de aktiftir.

İkinci El Araba İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here