5 Kapılı Suzuki Jimny Sahnede! İşte Detaylar;

0
3720
5 Kapılı Suzuki Jimny, sarı renk, önden görünüm

5 kapılı Suzuki Jimny sahnedeki yerini aldı. Bir süredir merakla beklene model, tasarım olarak arkaya eklenen iki kapı dışında çok değişmemiş. Ancak daha uzun aks mesafesi ile kesinlikle daha büyük bir yaşam alanı ve bagaj hacmi sağlıyor.

Sonunda resmi olarak tanıtılan model Delhi’deki 2023 Auto Expo’da sahneye çıktı. 3985 mm uzunluğundaki araç, standart 3 kapılı versiyondan daha uzun. Ek olarak daha uzun olan şasi ile 2590 mm uzunluğunda bir aks mesafesine sahip. Böylece standart versiyona göre 340 mm art göstermiş.

5 Kapılı Suzuki Jimny Tasarımı 

5 Kapılı Suzuki Jimny, sarı renk, yandan görünüm

Aracın dış tasarımında yuvarlak farlar ve beş bölmeli panjur ilk dikkat çeken unsurlar. Tabi kinetik sarı rengindeki gövde ve siyah tavan da araziler için olduğunu kanıtlar nitelikte. Bununla birlikte büyük plastik dodikler ve 195/80 lastiklere sahip olan araçta 15 inç boyutunda jantlar yer alıyor.

İç mekanda ise çok büyük değişiklikler yok. Genel hatlarıyla standart Jimny ile benzer. İlk olarak Hindistan’da satılacak modelin koltuklar dik durumdayken bagaj hacmi 208 litre. Ayrıca aracın ağırlığı 1195 ile 1210 kg arasında değişiklik gösteriyor. Bu da standart versiyona kıyasla 125 kg daha ağır olduğu anlamına geliyor. Ek olarak modelde 9 inç boyutunda multimedya ekranı, Android Auto ve CarPlay desteği, yer alıyor. Ayrıca geri görüş kamerası ve Arkamys ses sistemi gibi özellikler de mevcut. Güvenliğe de önem verilen modelde 6 hava yastığı, yokuş kalkış ve iniş desteği, ESP ve elektronik fren gücü dağılımı mevcut.

Minik Arazi Aracının Teknik Özellikleri

5 Kapılı Suzuki Jimny, sarı renk, arkadan görünüm

5 kapılı Suzuki Jimny 1.5 litrelik benzinli motoru ile 6.000 devirde 105 hp güç üretiyor. Ayrıca 4.400 devirde 134 Nm tork üretiyor. Ayrıca araçta 5 ileri manuel veya 4 ileri tork konvertörlü otomatik olmak üzere iki şanzıman seçeneği var. Bununla birlikte arazi sürüşüne özel 2WD high, 4WD high ve 4WD low modları da var. Yerden 210 mm yüksek olan arazi aracı performansta oldukça iddialı. Son olarak Mayıs 2023’te üretilecek olan modelin fiyatı  henüz belli değil. 

İkinci El Suzuki Jimny Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here