Mercedes ve Aston Martin Şubat’ta Piste Çıkacak

0
1988
Mercedes ve Aston Martin Şubat'ta Piste Çıkacak

Mercedes ve Aston Martin Şubat’ta piste çıkacak. Pirelli’nin gerçekleştirdiği lastik testleri nedeniyle 7-8 Şubat tarihlerinde İspanya’da piste çıkacak. Jerez de la Frontera’daki pistte kuru zemin lastiklerinin testi gerçekleşecek. Ayrıca  2024 hamurları için de veri toplanacak. Bu seansta, Fernando Alonso, Lewis Hamilton ve George Russell direksiyonda olacak.

Dünyaca ünlü lastik üreticisi Pirelli, takımlar ve pilotlar için daha uygun lastikler üretmek için çalışıyor. Şimdi ise kuru zemin lastikleri için test yapıyor. Pirelli’nin 2024 hamurları için gerçekleştirdiği lastik testleri, 7-8 Şubat tarihlerinde Jerez’de devam edecek. İki günlük testte iki önemli markanın takımı piste çıkacak.

Mercedes ve Aston Martin Şubat’ta Pistte

Mercedes ve Aston Martin Şubat'ta Piste Çıkacak

Bu test ile 3 pilot, 2023 sezon öncesi üzerlerinde pası atma fırsatı bulacaklar. Çünkü yaklaşık 2,5 aydır direksiyon başına geçmediler. Aston Martin için direksiyon başında Fernando Alonso olacak. Çifte şampiyon olan pilot, bu test ile AMR22’yi yeniden süreme imkanı bulacak. Pilot bu modeli ilk kez Abu Dabi sezon sonu testlerinde denemişti. Mercedes için de hem Lewis Hamilton hem de George Russell direksiyonda olacak. Mercedes de testlere 2022 model W13’ü ile katılacak.

Şubat Sonunda F1 2023 Kış Testleri Başlıyor

Mercedes ve Aston Martin Şubat'ta Piste Çıkacak

Mercedes ve Aston Martin takımlarının katılacağı Jerez testinde odak kuru zemin lastikleri olacak. Ancak Şubat ayının başında Paul Ricard Pisti’nde gerçekleşecek testte odak yağmur lastikleri olacak. Ayrıca Fransa’daki Paul Ricard Pisti’nde gerçekleşecek teste AlphaTauri takımı da yer alacak. 2023 Şubat ayının başında olacak olan Jerez ve Paul Ricard testleri sonrası, 23-25 Şubat tarihlerinde resmi Formula 1 2023 kış testleri başlayacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here