Hamilton Şampiyon!

8.kez düzenlenen Formula 1 İstanbul Grand Prix’inin kazananı Hamilton oldu. 7. kez Dünya Şampiyonu ünvanını da alan İngiliz pilot, Schumacher’in bu rekorunu da egale etmiş oldu. Sıralamada ikinci sırayı Perez alırken 3. sırada ise sürpriz bir isim olarak Vettel vardı.

Hamilton Yine Zirvede!

Yarışa 6. sıradan başlayan Lewis Hamilton iyi bir kalkış yaptı. Max Verstappen’in kalkıştaki hatasından da faydalanan Hamilton istikrarlı sürüşüyle göz doldurdu. İntermediate lastikle yaklaşık 50 tur atan Lewis Hamilton hem hataları kokladı hem de boş bulduğu fırsatları değerlendirdi ve bu sayede yarışı birincilikle bitirdi. Takım arkaşı Bottas yarışa 9. sıradan başlamış olmasına rağmen ilk virajda spin attı ve 19. sıraya kadar geriledi. Yarışın geri kalan kısmında da bir etki gösteremeyen Fin pilot beklentileri karşılayamadı ve 14. oldu.

https://twitter.com/F1/status/1327950874514165761?s=20

Pembe Panterlerin Buruk Sevinci

Sıralama turlarında ilk iki sırayı alan BTW Racing Point pilotlarından pole pozisyonunda başlayan Lance Stroll yarışın ilk bölümünü önde tamamladı. Ancak giderek azalan hızı ve etkisiz performansı yüzünden sürekli sıra kaybeden Kanadalı pilot yarışı ancak 9. sırada bitirebildi. Takım arkadaşı Perez ise 3. sırada başladı ve sıralamasını son ana kadar korudu. Son turda hata yapıp 1 sıra kaybeder gibi olmasına rağmen kendini geçen Leclerc’in hatası sayesinde son düzlükte tekrar 2. sıraya yükseldi ve BTW Racing Point’in ilk podyumunu takımına kazandırdı. Meksikalı pilotun seneye herhangi bir takımla anlaşması bulunmadığı için bu podyum onun için adeta altın değerindeydi.

stroll

Büyük Sürprizin Adı: Ferrari

Ferrari takımı yarışa gerilerden başladı. 12. sırada başlayan Vettel çok etkili bir kalkışla 3. sıraya kadar çıktı. Yarışın devam eden süresinde birkaç sıra kaybetmiş olmasına rağmen yarıştan hiç kopmayan son İstanbul galibi takım arkadaşı Charles Leclerc’in son virajdaki hatasıyla yarışı 3. sırada bitirerek günün sürücüsü seçildi. Takım arkadaşı Charles Leclerc etkili bir başlangıç yapamamış olmasına rağmen uzun süre pistin en hızlısı olarak yarıştı. İstikrarını koruyan Leclerc 3. sıraya kadar yükseldi. Son virajlarda Perez’in hatasından faydalanıp 2. sıraya da yükseldi ancak geç fren yapmaya çalışırken bir blokaj yedi ve bu hatasından dolayı podyumu kaçırdı. Yarışı 4. sırada bitiren Leclerc kendini bir kez daha kanıtladı ancak podyumu kaçırdığı için de üzgündü.

ferrari istanbul

Hiç şüphesiz sezonun en iyi yarışlarından birine ev sahipliği yapan İstanbul Park, Formula 1 sevenlerin gönlündeki tahtını sağlamlaştırdı. Umarız ülkemizde yeniden Formula 1 pilotlarını, Formula 1 heyecanını yeniden yaşayabiliriz.

hamilton şampiyon istanbul gp
İstanbul GP Sonuçlar

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here