Stroll Pole : Kim Tahmin Edebilirdi Ki!

1
4382
lance stroll pole

Formula 1 Türkiye yarışında İstanbul’da sıralama turları sona erdi. Olaylarla dolu İstanbul GP’de sürpriz bir şekilde Lance Stroll Pole pozisyonunu kazandı!

Stroll Pole

Sorunlarla Dolu Bir Q1

Bir saatten uzun süren 1. sıralama turlarında araçlar adeta drift yaptılar. FIA’nın kuralları doğrultusunda dışarı taşan araçların turları silindiği için neredeyse bütün pilotların silinen tur süreleri oldu. Yağmurun da eşlik ettiği Q1’de pilotlar araçlarını pistte tutmakta çok zorlandılar. Hatta bazı pilotlar sanki piste çıkmak istemiyor gibi isteksizlerdi.

Yoğun yağış nedeniyle Q1’in bitmesine yaklaşık altı buçuk dakika kala kırmızı bayraklar sallandı ve sıralama turlarına yarım saatten fazla bir ara verildi. Yağışın azalması ve pistin temizlenmesiyle tekrar başlayan Q1 yalnızca 3 dakika daha devam edebildi. Fransız pilot Romain Grasjean’ın çakıllara saplanmasıyla yeniden kırmızı bayraklar kalktı ve bir ara daha verildi.

gorsjean kaza

Yeniden başlayan Q1’de antrenman turlarında da en hızlı tur zamanını kaydeden Max Verstappen galip geldi. Bu yıl da başarısını koruyan Hamilton ise yalnızca 14. olabildi. Son turunda çakıllara saplanan Latifi de Q1’e erken veda eden isimler arasında oldu.

Q2’de Red Bull Takımı Zirvede

Bir saatten uzun süren 1. sıralama turlarının ardından yavaş yavaş artan yol tutuşuyla beraber araçların tur süreleri de kısalmaya başladı. Sürekli olarak en hızlı turu atan Max Verstappen Q2’de de galip gelmeyi başardı. Riskli bir pozisyonda bulunan ve bunun agresifliğini pistte gösteren Albon ise Q2’de ikinci olmayı başararak kendini bir nebze kanıtlamış oldu.

https://twitter.com/redbullracing/status/1327606037139042306?s=20

Q2’de de pist dışına taşmalar yüzünden sayılmayan tur süreleri oldu. Ferrari takımı ise antrenmalarda gayet iyi başlamalarına rağmen sıralama turlarında bekleneni veremedi. Son İstanbul GP galibi Vettel 12. olabilirken Leclerc 14.’lükle yetindi. Q2’nin belki de en sürpriz ismi ise 5. en iyi zamanı yapan İtalyan pilot Antonio Giovinazzi’ydi.

Sürprizlerle Dolu Bir Q3’de Lance Stroll Pole

Sorunsuz dönülen Q2’nin ardından ilk ona giren pilotlar arasında Ocon ve Stroll, intermediate lastikle başladılar. Diğer pilotlar ise ıslak zemin lastiğini tercih ettiler. Q3’te de uzun süre liderliğini korumayı başaran Max Verstappen erken bir pit yapmasına rağmen intermediate lastiğe geçmedi ve belki de pole pozisyonu için en büyük hatasını burada yaptı. Pist zemininin biraz daha kurumasıyla birlikte Stroll ve sonrasında lastiğini değiştiren Perez iyi sonuçlar aldılar. 1.47.765’lik derecesiyle Pole poziyonu alan Stroll’ü ondan 0.290 saniye daha yavaş olan Max Verstappen takip etti. 3. sırayı ise Stroll’ün takım arkadaşı Perez aldı.

Tahmin edilenden bile daha kötü dereceler alan Mercedes takımında ise Hamilton 6. sırayı Bottas ise 9. sırayı alabildi. Şimdiden keyifli bir yarış olacağının garantisini veren İstanbul Grand Prix’i de sürprizlerle dolu olacağa benziyor.

TurkishGP Sıralama Stroll pole

Sıralamalar yukarıdaki gibi oluşmasına rağmen Turkish GP’de sürprizler devam ediyor. Lando Norris Q1’de Latifi’nin çakıl havuzuna saplandığı esnada çıkan çift sarı bayrağa rağmen yavaşlamadığı için 5 sıra ceza alırken bir diğer McLaren pilotu Carlos Sainz ise Sergio Perez’in turlarına engel olduğu gerekçesiyle 3 sıra düşürme cezası aldı. Sonuç olarak McLaren’ler 15 ve 16.sıralara kadar gerilerken F1 Turkish GP sıralamaları aşağıdaki gibi güncellendi.

stroll pole formula 1 türkiye sıralama

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here