Mercedes-AMG E63 Wagon Vath isimli Alman bir Tuner firması tarafından 867 beygir gücüne çıkarılarak süper arabaya dönüştü.

Karşınızda 867 Beygir Gücünde Mercedes-AMG E63 Wagon

Alman Tuner firması Vath, E63’e son derece güçlü bir travers modifiyesi yaptı. Araç 867 beygir gücünde bir canavara dönüştü. Bu dönüşüm ekstra beygir gücünün yanı sıra pek çok motor iyileştirmesi de içeriyor.

Motor kısmında turbo şarj ve elden geçmiş ara soğutucu eklemesi yer alıyor. Bunun yanı sıra Vath, V8 motorun o güçlü sesinin duyulması için yeni bir egzoz sistemi de dahil etmeyi unutmadı.

Mercedes-AMG E63 Wagon

Firma dokuz vitesli otomatik şanzımanı beslemek için de ayrıca şanzıman yağı soğutucusu eklemesi de yaptı. Bu eklemeler sayesinde aracın performans gözle görülür derecede yükselmiş oldu.

Bu eklemeler ile E63 0’dan 100 km’ye 3 saniye gibi bir sürede çıkıyor. Ayrıca aracın maksimum hızı da 344 km’ye çıktı. Standart E63’ün 0’dan 100 km’ye çıkma süresi 3.4 saniye ve maksimum hızı 289 km

Dört tekerden çekişli 4Matic+ sistemi aracı güvende tutuyor. Ancak firma bununla yetinmeyerek AMG de birkaç ince ayar da yaptı.

Dış Tasarım Değişiklikleri

Dış tasarımda da belli oranda değişiklik var. Bunlardan biri standart 20 inçlik jantların yerine üç parçalı 21 inç jantlar. Bu jantlar ön tarafta 265 mm iken arka tarafta 295 mm ölçülerinde. Michelin marka yapışkan lastikler bu kombinasyonu tamamlıyor.

Alt gövde payandaları gövdeyi sertleştiriyor ve üstün yol tutuşu sağlıyor. Süspansiyon boyutu da 1.7 m oranında düşürüldü. Bunun yanı sıra dış tasarım da görsel değişikliği minimum düzeyde. Ancak Vath stili firma tarafından özel olarak elden geçmiş ön spoiler göze çarpıyor.

Bunun yanı sıra ayrıca bir de arka tarafta tavana monte spoiler yer alıyor. Bu güncellemelerin aracın en son sürümü için geçerli olduğunu belirtelim.

Vath isimli Tuner firmasının aracı en güçlülerden birisi. Ancak en güçlüsünü aynı araç üzerinde farklı bir firma yaptı. Florida merkezli Tuner firması olan Renntech, kullanıcılarına 100 oktan yakıtla çalışan 1.017 beygir gücü vaat ediyor.

Mercedes-AMG S63 E Performance Modeline de Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here