Mercedes EQ Markasını Kaldırıyor

0
2654
Mercedes EQ

Mercedes-Benz, 2024’ten itibaren elektrikli modelleri için ek etiket EQ markasını kaldırıyor. Alman medyasına göre otomobil üreticisi, gelecek araç nesillerini E-Serisi gibi eski isimleri altında yeniden çıkaracak.

Mercedes-Benz galerilerindeki tüm arabalar elektrikli olduğunda EQ rozeti gereksiz olacak.

Yeni İsimler Geliyor

Mercedes EQ

Eski isimlere dönüş kararı henüz kesinleşmedi. Ancak kesinleşeceğine dair göstergeler var. Örneğin, Electric Intelligence; EQE, E-Serisi, EQC, C-Serisi, GLC, G-Serisi gibi isimler alması muhtemel. Bununla birlikte grubun “yalnızca elektrik” stratejisi yaklaştığı için EQ marka adı kaldırıldığı söylentiler arasında.

Mercedes-Benz, pazar koşullarının izin verdiği her yerde tamamen elektrikli hale getirmek için çabalıyor. Marka bunu bu on yılın sonundan önce gerçekleştirmek istiyor. Handelsblatt, içten yanmalı motoru sonlandırdığında şirket artık elektrik bölüme ihtiyaç duymayacak. Bununla birlikte, EQ kısaltması, şarj hizmetleri veya ev için enerji depolama gibi elektromobilite ile ilgili aksesuarlar ve hizmetler için bir teknoloji markası olarak hayatına devam edecek.

Electric Intelligence

Mercedes EQ

Elektrikli marka EQ, “Electric Intelligence” (IQ) anlamına geliyor. EQC’nin piyasaya sürülmesiyle 2019’dan itibaren elektrikli modellerin adlarına dahil edilmişti. Eski isimlere geçişin tam olarak ne zaman gerçekleşeceği hâlâ iç tartışmaların konusu. Ancak en muhtemel tarih, yeni MMA platformunun 2024’ün ikinci yarısında tanıtılması.

Elektrikli Mercedes EQG İlk Kez Görüntülendi

Satılık 2. El Araba Fiyatları ve Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here