Elektrikli Mercedes EQG İlk Kez Görüntülendi

0
1891
Mercedes EQG

2024 Mercedes-Benz EQG ilk kez kış testinde karşımıza çıktı. Aracın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: Mercedes Benz EQG Bir Efsane Daha Elektrikleniyor.

İddialı Mercedes-Benz EQG 2024, yavaş yavaş gizli statüsünü kaybediyor. Böylece tanınır hale geliyor. Ayrıca elektrifikasyon programının en önemli lansmanlarından biri olarak kabul edilmekte. Araç Kuzey İsveç’in buzlu yollarında testi yapılıyor. Projenin ileri aşamalarını gösteriyor.

Mercedes EQG

2024’te Geliyor

Dahili olarak W463 kod adıyla tanımlanan EQG, gelecek yılın ortasında piyasaya sürülecek. Öne çıkan özelliği, her bir pervane için bir tane olmak üzere dört aktarma kutusuyla ilişkili dört elektrik motorundan oluşan mekanik düzeneğe sahip olacak. Bu her tekerlek için bir tane olacak. Çok sıra dışı bir konfigürasyon göreceğiz. Ancak şimdiden büyük bir beklentiyle beklenen bir konfigürasyon olacak.

Arazi Performansı Oldukça Dikkat Çekiyor

Mercedes EQG

Modelin arazi performansı öne çıkan özelliklerden biri olacak. Bununla birlikte maksimum performans ve güvenliği garanti etmek için çeşitli hazırlıkların tasarımları sürüyor. Mercedes diğer detayların yanı sıra, bataryanın en şiddetli darbelere karşı çok güçlü bir şekilde tasarlamış. Yani süper dayanıklı Kevlar karbon levha ile korunuyor. Bu özelliği şimdiden ortaya çıktı. Viraj alma yeteneği, kendi ekseni etrafında dönme gibi yetenekler de dahil olmak üzere büyük umut vaat ediyor.

Güç hakkında bilgiye henüz sahip değiliz. Ancak muhtemelen 600 bg’yi aşarak diğer elektrikli markaları geride bırakacak. Yapı, geleneksel G-Serisi kardeş gibi maksimum sağlamlığı garanti etmesi gereken gövdeden ayrılmış şasi tipinde olacak. Bununla beraber söylentilere göre model şarj konusunda da oldukça iddialı. Yani yaklaşık 30 dakikada %10’dan %80’e şarj olacak şekilde 350 kW’a kadar şarj oranlarını destekleyecek.

2021’de sunulan isimsiz konseptten ilham alan bir görünümle 2024’ün ortalarında piyasada görmeyi bekliyoruz.

Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here