Skoda Lansmanı Onaylandı Modeller Bu Yıl Geliyor!

0
3875
Skoda bu yıl geliyor

Çek markası Skoda, yeni nesil Superb ve Kodiaq’ın 2023’te geleceğini duyurdu. Ayrıca Kamiq ve Scala’nın da 2023’te yeniden tasarlanacağını onayladı. Skoda Superb, Kodiaq, Kamiq ve Scala ile birlikte bu yıl geliyor!

Skoda 2022 küresel satış sonuçlarıyla ilgili bir basın açıklaması yapmıştı. Marka bu yıl içinde yeni nesil Superb ve Kodiaq’ı tanıtma planları hakkında da bilgi vermişti. Ayrıca Kamiq subcompact crossover ve Scala kompakt hatchback’in 2023’te güncelleneceği de belirtti. Skoda Kamiq ve Scala bu yıl makyajlı geliyor.

Üç Model Geliyor

Skoda bu yıl geliyor

Çek markasının ayrıca bu yıl için planladığı “başka projeleri” de var. 2026 yılına kadar piyasaya çıkacak olan tamamen elektrikli üç modeli tanıtacak. Dördüncü nesil Superb evrimsel MQB platformuna dayalı olacak.

Dört yeni aracın tümü de yeni logo ile birlikte yakın zamanda ortaya çıkan Vision 7S konseptinden alınan dış ve iç tasarım ipuçlarına sahip olacak. Skoda, Yeni Logosu ve Elektrikli SUV Modeli Vision 7S’i Tanıttı!

Modellere Genel Bir Bakış

Mevcut nesil Skoda Superb ilk olarak 2015 Cenevre otomobil fuarında tanıtımı gerçekleşmişti. Sonrasında 2016’nın başlarında yerel olarak satışa çıktı. 2017’de ise Kodiaq’ı görmüştük. Skoda Scala ise 2018’in sonlarında görücüye çıktı. Son olarak da Kamiq’i 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gördük.

Bu yılın ötesinde, Skoda daha önce 2024’te “modernize edilmiş” bir Octavia’nın yanı sıra 2026’ya kadar üç yeni elektrikli araç ortaya çıkaracağını söylemişti. Bu elektrikli araçlardan biri, Vision 7S konseptine dayalı yedi koltuklu bir “aile arabası”ydı. Diğer ikisi, söylendiği kadarıyla Elroq denen kompakt bir SUV ve küçük bir araba olacak. Bu modeller için lansman onaylandı.

Skoda bu yıl geliyor

Bu elektrikli araçlardan sonuncusunun yakın zamanda teaserı gelmişti. Cupra UrbanRebel ve giriş seviyesi bir Volkswagen modeliyle paylaşacak MEB Small platformu üzerine inşa edilmesini bekliyoruz. Böylelikle Skoda yakında elektrikli araç yelpazesini oldukça genişletecek.

Mevcut zaman çizelgesine göre, Türkiye teslimatları muhtemelen 2024’e kadar başlamayacak.

Skoda Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here