Skoda Enyaq iV Coupe Kamuflajından Kurtuluyor

0
1743

Skoda elektrikli otomobillere yönelik artan talepten yararlanmak için Enyaq ailesini genişletmeyi planlıyor. Geçtiğimiz ay tanıtılan Enyaq iV, Skoda’nın geliştirdiği ilk elektrikli araç ünvanını taşıyor. Skoda Enyaq iV Coupe ile farklı gövde stilinde araçlar da bu aileye ekleniyor. Bu aracı geçtiğimiz aylarda tamamen kamuflajlı olarak görmüştük. Autocar dergisinin haberine göre Enyaq iV Coupe, kamuflajının bir kısmından kurtulmuş durumda.

Araç Volkswagen Grubu’nun MEB platformunu temel alıyor. Enyaq iV, markanın Kodiaq modelinin boyutlarında bir SUV’si olarak piyasaya sunulacak. 390 km ve 510 km menzile sahip iki farklı arkadan itişli model ve biri markanın performans grubu araçlarını belirten vRS olmak üzere iki de dört çeker modele sahip olacak.

skoda enyaq ön

Skoda Enyaq iV Coupe Markanın Yeni Stratejisini Gösteriyor

Autocar dergisinin yapmış olduğu habere göre Skoda’nın satış ve pazarlamasından sorumlu isim Alain Favey “Enyaq’ın mükemmel bir adım olduğunu düşünüyoruz ve yıllar içinde Enyaq ailemizi genişleteceğiz.” dedi. MEB platformunun esnekliği göz önüne alındığında, farklı gövde stilindeki araçların üretilmesi Volkswagen Grubu için geleneksel araçlara göre oldukça kolaydır. Geçtiğimiz haftalarda haberini yapmış olduğumuz Volkswagen ID 4 ailesinde de Skoda Enyaq ailesi gibi  hem SUV hem de coupe formunda araçlar üretilerek aynı rota izlenecek.

Henüz üretim adı belirlenmeyen Enyaq Coupe, standart araç ile aynı motor seçeneklerine sahip olacak. 62 kWh bataryaya sahip 177 HP’lik bir model ile başlayacak seri 82 kWh bataryaya sahip 302 HP gücündeki bir modelle son bulacak.

Aracın coupe formunun menzil üzerinde olumlu bir etkisi olup olmayacağı ise henüz belli değil. Volkswagen Grubu markalarından olan Audi’nin E- tron Sportback modeli daha düşük bir sürtünme katsayısı sebebiyle normal E-Tron’dan 16 km fazla menzil sunuyor. Tahminlerimize göre Enyaq Coupe’de de bu etki görülecektir.

skoda enyaq

Araç standart Enyaq ile aynı dijital bilgi-eğlence ekranlarına sahip olacak, iç mekanda herhangi bir değişiklik olacağını da söyleyemeyiz. Tavan hattının eğimi sayesinde arka koltuklardaki yaşam alanında ve bagaj alanında olumsuz bir değişiklik meydana gelebilir. Coupe modelinde diğer markalarda da olduğu gibi küçük bir fiyat artışı bekleniyor. Autocar dergisinin haberine göre bu tutar 1200 euro seviyelerinde.

İkinci El Skoda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here