Popüler Otomobil Markalarının En Hızlıları 2

2
1462

Daha önceki yazımızda bazı popüler otomobil markalarının en hızlıları için bir liste paylaşmıştık. Bu yazımızda orada yer alamayan otomobillere yer vereceğiz. Sahip olduğunuz otomobilin markası birçok kullanıcı için bir karakter ifade eder. Otomobil sahipleri kendilerini o marka ile özdeşleştirerek aynı markanın daha iyi otomobillerini almak ister. İşte bu yazımızda yer vereceğimiz otomobiller, markalar ile aranızdaki bağı kesinlikle güçlendirecek türden mühendisliklere sahip. Ancak bu listede yer alan otomobillerin sadece pistte değil, yasal bir şekilde yollarda da yer alabilen türden otomobiller olması gerekiyor. O nedenle bazı süper otomobiller liste dışında.

İşte popüler otomobil markalarının en hızlıları!

Mercedes-Benz

otomobil markalarının en hızlıları

Mercedes-Benz SLR Stirling Moss pek aşina olmadığınız bir model olabilir. Onu artık 350 km/saat maksimum hızı ile Mercedes-Benz’in en hızlı otomobili olarak tanıyabilirsiniz. 0-100 hızlanmasını da 3.5 saniyenin altında tamamlıyor.

BMW

otomobil markalarının en hızlıları

M serisinin bir üyesi burada olacak elbette ama hangisi? BMW M5 30.Yıl Özel Serisi 320 km/saat maksimum hızı ile ailenin en hızlısı olmayı başarıyor. 0-100 hızlanmasını 3.7 saniyede tamamlayan otomobil bu anlamda haleflerinden birazcık geride.

Peugeot

otomobil markalarının en hızlıları

Burada spor bir Peugeot görmeyi beklerken bizi 4 kapılı bir sedan karşılıyor. 508 HYBRID 225 en hızlı Peugeot unvanına sahip. 250 km/saat maksimum hıza sahip olan otomobil 0-100 hızlanmasını 8.3 saniyede tamamlıyor.

Citroen

PSA grubunun bir diğer üyesi olan Citroen cephesinde de 4 kapılı bir sedan markanın en hızlısı oluyor. C5 V6 HDI 240 Biturbo FAP 240 km/saat maksimum hıza sahip. 0-100 hızlanmasını 7.9 saniyede tamamlamasını ise muhtemelen çift turbolu dizel üniteye borçlu.

Hyundai

Güney Kore’nin parlayan yıldızı Hyundai, ülkemizde de fabrikası bulunan otomobil markalarından. Hyundai’yi bu listeye dahil eden otomobil ise Genesis Coupe 3.8 V6. Maksimum 260 km/saat hıza sahip olan otomobil 0-100 hızlanmasını da 6.1 saniyede tamamlıyor.

Skoda

Skoda Superb 2.0 TSI 4×4 desek… Maksimum 250 km/saat hıza ulaşabilen Suberb, 0-100 hızlanmasını da 5.6 saniyede tamamlıyor.

Seat

Elbette bir Leon, ama hangisi? Seat Leon Cupra Copa Edition 255 km/saat maksimum hızı ile en hızlı Seat otomobil oluyor. 0-100 hızlanması ise 5.9 saniye sürüyor.

KIA

Kia Stinger GT S 3.3 T-GDI V6 270 km/saat maksimum hızı ile en hızlı kia olmayı başarıyor. 0-100 hızlanması ise sadece 4.8 saniye. Muazzam bir dört kapılı, hiç fena bir aile arabası olmazdı.

 

Kaynak

2 YORUMLAR

  1. gerçekten güzel aile arabaları 🙂 c5 keşke ülkemizde de böyle daha atik bir motorla gelse ayrıca kia da çok yakışıklı görünüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here