W Motors | Ortadoğu`dan Süper Spor Dünyasına

0
2287

Otomobil sektörünün çıkış noktası olan Avrupa senelerdir otomobil dünyasına şekil vererek trendleri belirleyen alan olmuştur. Kendine has çizgileri ve yapıları ile Amerikan otomobilleri bu trendin dışına çıksa da her marka otomobillerinin büyük çoğunluğunu Avrupa pazarına göre dizayn eder. Kore ve Japonya merkezli markaların otomobillerinin Avrupalı bir görüntüye sahip olması da tesadüf değildir. Ancak trend belli olsa bile farklı coğrafyalardan baskın bir otomobil markasının çıkması kolay olmamıştır. Hele ki bu coğrafya Ortadoğu ise. W Motors, bu algıyı kırmak üzere diyebiliriz. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bu şirket, ürettiği süper spor otomobiller ile Avrupalı rakiplerinin gerisinde kalmıyor. İşte W Motors kuruluş hikayesi ve detayları!

W Motors Nasıl Ortaya Çıktı?

w motors
Beyrut, Lübnan 2012

2012 yılında Ralph R. Debbas isimli bir girişimci tarafından kurulan şirket yenilikçi ve lüks hiper otomobil odaklı bir vizyon ortaya koydu. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta özel bir etkinlik ile ortaya çıkışını duyuran W Motors daha sonra şirketin merkezi olarak Dubai’yi belirledi.

2013 yılında W Motors Lykan HyperSport markanın ilk otomobili olarak Katar Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Burada yoğun ilgi gören otomobil 2015 yılında Hızlı ve Öfkeli 7 filminde başrol oyuncuları Vin Diesel ve Paul Walker’ın kurtarıcısı oldu. W Motors 3.4 milyon dolar değerindeki Lykan HyperSport ile şöhreti yakalamıştı.

w motors

2016 yılında ICONIQ Motors isimli Çin merkezli bir elektrikli akıllı otomobil şirketi kuran Debbas daha sonra bu iki şirketini paralel çalışmalar ile besleyerek geleceğin otomobillerini de hazırlamaya başladı.

Bugün Lykan HyperSport ve Fenyr SuperSport isimli iki otomobili bulunan W Motors, kendi alanında oldukça rekabetçi olacak gibi duruyor. 780-800 HP gücündeki motorları ve 3 saniyenin altında tamamlanan 0-100 hızlanmaları ile oldukça sıkı bir oyuncu olan markanın modelleri, markanın belirlediği tasarım çizgileri ile de büyük beğeni topluyor. Amblem olarak seçilen Kurt başı da markanın keskin çizgileri ile dinamizmini yansıtıyor.

W Motors
Fenyr Supersport

Şirket, şu ana kadar yalnızca 7 adet ürettiği Lykan HyperSport modelini İtalya Torino’da üretmişti. Dubai polisinin de satın aldığı bu otomobillerin şirketin merkezi olan Dubai’de üretilmesi için çalışmalara başlandı. 100 milyon dolarlık fabrikanın kurulması için ilk adım geçtiğimiz Ocak ayında atıldı. Dileriz ki bu adım, coğrafyadaki diğer bölgeler için de itici bir güç olur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here