Mercedes-Benz oldukça iddialı bir 2050 hedefi açıkladı!

Dünyanın sayılı büyük otomotiv üreticilerinden biri olan Mercedes-Benz, 2050 hedefleri için fazlasıyla iddialı olduğunu belirtti. Ancak Mercedes’in başarı konusunda tartışılmayan bir otoritesi olduğunu biliyoruz. İmzalı otomobilleri söz konusu olduğunda hedeflerin büyüklüğünü de anlıyoruz. Mercedes, detaylı güvenlik özelliklerini lüks araçlarda standart olarak sunmaktaydı bu yönde gelecek adına araçlarında iyi hedefler belirlediğini söyleyebiliriz. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Makyajlı Mercedes-Benz A Serisi-Hatchback ve Sedan

Mercedes-Benz 2050 Hedefini Açıkladı: İşte Detaylar

Şirket 2050 yılı adına kazasız bir sürüş ve sıfır ölüm hedeflediğini duyurdu. Hedefinin adını ise “Vision Zero” olarak belirledi. Şirket 2030 yılına ulaştığında kendi otomobilleri için kaza oranlarını ciddi derecede azaltmak istiyor. Bu nedenle hedeflerine ulaşma amaçlı olarak otonom sürüş sistemlerini geliştirmeyi ilke edinen bir durumda. Ancak günümüzde trafik kazalarının çoğunun insan kaynaklı nedenlerle yaşandığını bilmekteyiz. Yine de gelişmekte olan otonom sürüş sistemleriyle insan kaynaklı hataların önlenmesi için çalışmalar devam etmekte.

Makyajlı Mercedes-Benz B önden görünüm

Otomotiv sektöründe yaşanan teknolojik yeniliklerin günden güne gelişerek devam etmesi kullanıcılarda iyi yönde beklentiler oluşturmakta. Üstelik yeni nesil otomobiller gelişen teknolojik özellikleri bakımından önlerine bir araç ya da insan çıktığında otomatik olarak fren sistemini devreye sokuyor. Otomobilleri şerit içerisinde tutan sistemler ve kör nokta uyarı sistemleriyle otomotiv sektörünün geleceği daha da parlak gözüküyor. Bu çalışmalar sayesinde her sene yaşanabilmesi muhtemel milyonlarca olası kaza önlenmiş oluyor.

Aynı zamanda otomotiv devinin geçen günlerde yaptığı Microsoft ortaklığından bahsetmeden geçmeyelim. Mercedes-Benz fabrikalarını, Microsoft Cloud’a bağlayan bir sistem üzerinde çalışılıyor. Bu ortaklık sayesinde 2025 yılına kadar otomobil üretiminden sağlanacak verimin doğru bir orantıda artacağına yönelik beklentiler var. Peki Microsoft Cloud altyapısı neyi hedefliyor? Elbette Mercedes-Benz’in Fabrikaları içerisinde yer alan lojistik ekiplerinin tedarik problemlerinin daha kolay çözülmesi hedefleniyor.

Sonuç olarak araç üretimi daha seri bir hale gelecek ve daha verimli olunarak sürdürülebilir bir altyapı oluşumu sağlanacaktır. M0360 veri platformuyla dünyada yaklaşık olarak 30 farklı araç fabrikası Microsoft altyapısına dahil olacak.

Sizler Mercedes-Benz’in 2050 hedefleri hakkında  neler düşünüyorsunuz? Öneri ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmında da düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

İkinci El Mercedes-Benz Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here