Mercedes Rusya Pazarından Tamamen Çekiliyor

0
976
Mercedes, Rusya Pazarından Tamamen Çekiliyor

Mercedes, Rusya pazarından tamamen çekiliyor. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Alman otomobil devinin Rusya’da bulunan tüm varlıklarını bir Rus şirketine devrettiğini açıkladı. Varlıkların devredildiği “Avtodom” adlı Rus şirket genellikle karavan türü araçlar üretiyor.

Rusya Ukrayna Savaşının Etkileri Sürüyor

Mercedes, Rusya Pazarından Tamamen Çekiliyor

Geçtiğimiz yıl Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından bu yana dünya genelinde sular durulmak bilmiyor. O günden bugüne sürekli olarak ülkeler birbirlerine yaptırım yapmaya devam ediyorlar. Birçok uluslararası şirket de Rusya’daki faaliyetlerini durdurmuş durumda. Böylece Moskova yönetiminin köşeye sıkışması hedefleniyor. Bu nedenle yavaş yavaş Rusya pazarı terk ediliyor. Bunlardan birisi de şimdi Mercedes oldu. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamada Mercedes-Benz ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Avtodom’a devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığı açıklandı. Zaten Alman üretici Rusya’daki üretimlerini Mart ayında durdurmuştu.

Mercedes Rusya Satışları Düşüşte

Mercedes, Rusya Pazarından Tamamen Çekiliyor

Rusya merkezli Avrupalı İşletmeler Birliği (AEB) Alman otomobil devinin satış oranlarını açıkladı. Buna göre, Rusya’da Alman üreticinin otomobil satışları Eylül ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 72,8 azaldı. Rusya’da bu satış düşüşleri sadece Mercedes-Benz için geçerli değil. Aynı şekilde Avrupa merkezli birçok otomobil firması ile aynı durum yaşanıyor. En son Renault ve Nissan da şirketlerinin varlıklarını Rus hükümetine devretmişlerdi.

Sıfır KM Mercedes Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here