Mercedes‘in yaptığı AMG GT Black Serisi şu anda en uç araçlardan biridir. GT3’ten esinlenen aerodinamik, çılgın görünüm ve 720 beygir gücünde ikiz turbo V-8 ile AMG GT bir adım ön planda. Bir yarış pistindeki diğer tüm yol-yasal araçlardan ise daha yüksek hıza sahiptir. Ve bu son rapora göre, AMG GT Black Serisi Almanya’nın Nürburgring şehrinde yapılan tur rekorunu kırdı.

Tur zamanlarına takıntılı bir Ring olan Misha Charoudin, birkaç gün önce YouTube kanalında AMG GT Black Series’in Nürburgring Nordschliefe’nin üretim otomobil tur rekorunu kırdığını iddia eden bir video yayınladı. Misha Charoudin orada tam olarak bir seyirciydi.

Charoudin, AMG’nin rekor koşusu denemesi sırasında başlangıç ​​/ bitiş alanının yakınında olay yerindeydi. Mercedes otomobili 6:43 tur süresinde pisti tamamlamayı başardı. AMG GT, şu anda üretim otomobili olarak hız rekorunu elinde tutan Lamborghini Avendator SVJ’den bir saniye daha hızlı.

Mercedes AMG GT Black Serisi Tur Rekorunu Onaylamadı!

Mercedes henüz bu tur süresini resmi olarak açıklamadı. Bir şirket sözcüsü, fabrikada AMG GT3 yarış pilotu Maro Engel tarafından yapılan bu tweet’i onaylamadı. Hatta Mercedes’in ‘Ring’ de henüz herhangi bir tur rekoru kırmadığını iddia etti.

https://twitter.com/MaroEngel/status/1318888759631482886?s=20

Mercedes rekoru kırmak için yola çıkmamış olsa bile, test sırasında veya başka bir nedenden dolayı araba pistte iken zaman tutulmuş olabilir. Tutulan süreler videoda net olarak gösteriliyor ve evet kanıtlanmış oluyor. Bilerek ya da yanlışlıkla. Mercedes’in neden inanmak istemediğine ise bir kanaat getiremiyoruz.

Mercedes AMG GT Black Serisi

Charoudin’e inanmaya meyilliyiz. Neden? Yukarıdaki videoda bahsettiği gibi, AMG GT Black Serisinin bir Alman pistinde devasa derecede hızlı bir tur süresi belirlediğini ilk kez görmüyoruz. Alman yayın Sport Auto bu ayın başlarında AMG GT Black Serisine ait otomobili Hockenheimring’e götürdü. Hatta 1: 43, 3 tur süresi ayarlamayı başardı, bu da onu, yalnızca McLaren Senna’nın arkasında pistte tur attığı en hızlı ikinci otomobil haline getirdi.

Mercedes-AMG GT Black Serisinin Nürburgring rekorunu kırdığını düşünüyor musunuz? Yoksa Lamborghini’nin tur süresinin hala üstün olacağını mı düşünüyorsunuz? Yakında Mercedes’ten de bir haber alabilirsek cevabımızı netleştirebiliriz. Aşağıdaki yorumlarda düşüncelerinizi bize bildirin.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here