Araba alırken genellikle ilk bakılan özellik aracın fiyatıdır. Fakat fiyatının yanı sıra bakılması gereken önemli bir özelliği daha bulunur. Bu özellik elbette ki en sağlam araba markalarıdır. Araç seçiminde, dayanıklılığı ile öne çıkan markaları tercih etmek bu noktada işinizi kolaylaştırır. Olası kaza anlarında arabanızın sağlamlığı sizin ve arabada seyahat eden yolcuların hayatını kurtaracaktır. Bu sebeple aracınızın dayanıklı ve güvenli olması gerekir.

En Sağlam Araba Markaları

Markalar, en başta insan güvenliği için yeni teknolojik gelişmeleri takip ederek modellerini geliştirmeyi amaçlar. Dünyanın en sağlam araba markaları arasına elbette pek çok şirket sıralanabilir. Fakat bazı markalar diğer firmalar arasından rahatlıkla sıyrılabilir. Örneğin Volvo, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Isuzu ve Volkswagen en sağlam araba markaları arasında listenin başında yer alır. Listemizde yer alan dört araba markası Alman menşeilidir. Halk arasında “Alman arabaları sağlam olur” inanışı, yukarıda sıralanan markalara bakıldığında bir bakıma doğru sayılabilir. Bu anlamda Euro NCAP gibi kuruluşlar ise markaların modellerini belirli zaman aralıklarıyla teste tabi tutarak en sağlam arabaları belirler.

Volvo

volvo en sağlam araba markası

İsviçre menşeili Volvo, dünyanın en sağlam araba markaları sıralaması arasında yer alır. Marka araba dışında iş makinesi ve deniz motoru gibi alanlarda da faaliyet gösterir. Markanın geniş bir sektör yelpazesi bulunur. Volvo, dünya genelinde dayanıklılığı ve sağlamlığıyla öne çıkmanın yanında kendini kanıtlamış da bir markadır. Özellikle Volvo’nun S90, XC60 ve S60 modelleri, Euro NCAP testlerinden iyi veriler elde etmiştir. Sağlam ve dayanıklı araca sahip olmak isteyen sürücü adayları Volvo’yu tercih edebilir.

Audi

en sağlam araba markası

Alman menşeili otomotiv devi, dünya markası olmasının hakkını sağlam yapısıyla verir. En dayanıklı araba markaları arasında yer alan Audi, Türkiye’de sevilen ve tercih edilen bir araç olarak da karşımıza çıkar. Sağlamlık konusunda ise Audi A1, A3, A6 ve Q4 E-Tron gibi modelleri çeşitli güvenlik platformlarından başarı elde etmiştir. Arabalarında hem sağlamlığını hem de şıklığını ön planda tutan markalar arasındadır. 2020 yılında A3 modeli ile Euro NCAP testlerine giren Audi %89 yetişkin yolcu koruması, %81 çocuk yolcu koruması değerlerini başarı ile elde etmiştir. Ayrıca kaynaklara göre markanın A6 modeli Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’nden (NHTSA) beş yıldız alarak başarılarına yenisini eklemiştir.

BMW

BMW

Lüks segmentde yer alan Alman üretici BMW, sağlamlığının yanında fiyatları ile de adından sıkça söz ettirir. Marka, listemizdeki yüksek fiyatlı arabaların arasında yer alır. Markanın 750Li model sedanı oldukça sağlam bir yapıdadır. Nitekim çelik bir zırha sahiptir. BMW 3 Series modeli, Euro NCAP 2019 yılında yetişkin yolcu korumasında %97, çocuk yolcu korumasında ise %87 değerlerle başarı elde etmiştir. Ayrıca marka, en dayanıklı araba vurgusunu sıkça yapar.

Mercedes – Benz

en sağlam araba markası

Listemizde yine Alman menşeili bir marka var. Son zamanlarda elektrikli arabalarıyla kendinden sıkça söz ettiren Mercedes-Benz rakipleri kadar iddialıdır. Otomotiv dünyasında lüks segment rakiplerinde olduğu gibi Mercedes-Benz’de dayanıklı araba üreten firmalar arasındadır. Özellikle Mercedes-Benz, 2019 CLA modeli ile Euro NCAP güvenlik testlerinden yüksek puanlarla geçmiştir. Çocuk yolcu korumasında %91 değerine sahipken yetişkin yolcu korumasında %96 değeri mevcut.

Isuzu

en sağlam araba markası

Türkiye’de Volvo ve Volkswagen gibi markalar kadar sokaklarda görünmese de sevilen bir markadır. Listedeki rakiplerinin aksine Isuzu, Japon merkezli bir geçmişe sahiptir. Ayrıca Euro NCAP testlerinde D-MAX modeliyle öne çıkmıştır. Yetişkin yolcu korumasında %84, çocuk yolcu korumasında %86 başarıya sahiptir. Yaya korumasında ise %69’dur. Yukarıda bahsettiğimiz markalara oranla D-MAX modelinin verileri daha düşük gözükse de sektör bazlı bakıldığında en sağlam araba markaları arasında yer alacak yeterliliği bulunur. Ayrıca marka, motoru en sağlam araba olarak da ön plana çıkar.

Volkswagen

volkswagen

Volkswagen, fiyat performansı olarak diğer markalara göre daha uygundur. Alman menşeili bir markadır. Euro NCAP testlerinde Volkswagen Golf, yetişkin yolcu korumasında %95, çocuk yolcu korumasında ise %89 değerine sahiptir. Ülkemizde de sıkça tercih edilen araba modelleri arasında yer alır. Kurulduğu günden itibaren güvenilirlik ve sağlamlık konusunda marka adından sıkça bahsettirir.

Son olarak dünyanın en sağlam araba markaları içeriğimizi beğendiyseniz “Volvo Neden En “Sağlam” Araba Markası?” başlığımız da dikkatinizi çekebilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here