Volvo Neden En “Sağlam” Araba Markası?

0
6267

İsveç’in araba markası Volvo, yıllardır bir çok segmentte lüks otomobiller üretiyor. Kusursuz mühendisliği, müşteri memnuniyeti ile Volvo bir çok kurum tarafından sürekli olarak dünyanın en güvenli otomobil markası olarak seçiliyor. Peki Volvo neden dünyanın en sağlam araba markası?

Volvo yıllardır araçlarının güvenliği için en büyük bütçeyi Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor ve her yıl bir çok güvenlik standardı tarafından beş yıldız almaya devam ediyor. Ayrıca araçların güvenlik teknolojisi için en büyük katkıyı da yine Volvo tarafından gerçekleştirilmiştir. Markanın bu başarısı, yolcu güvenliği konusundaki hassasiyeti ve uzun vadeli çalışmalarından kaynaklanıyor. Volvo neden en sağlam araba markası sizler için maddeler halinde listeledik.

1 Volvo’nun Gücü İsveç Çeliğinden Geliyor

volvo üretim

Bugün dünyanın en kaliteli çeliği olarak bilinen İsveç çeliği, fosfor ve kükürt içermemesinden dolayı son derece sağlam. Yıllardır en küçüğünden en büyüğüne bütün araçlarının vazgeçilmez bileşeni olan İsveç çeliği, Volvo’yu Volvo yapan özelliklerin başında geliyor.

2 Kilitlenme Önleyici Fren Sistemi ve Denge Kontrolü

abs sistemi

ABS olarak bilinen fren sistemi, her Volvo’da iyi çalışılmış bir şekilde donatılmıştır. Araç kontrolden çıkması durumunda sürekli gözden geçirilen veriler algılanır ve aksi bir durumda motor gücünü azaltarak frenleme sistemini devreye sokar.

3Volvo’nun Kaza Yeri Müfettişleri

volvo kaza yeri müfettisleri

Volvo araçların karıştığı kaza olaylarında olay yerini inceleyen ve markanın dahil olduğu kazalarda neyin yanlış gittiğini teftiş eden bir olay yeri müfettiş ekibi vardır. Bu ekip olay yerindeki gözlemlerini daha sonrasında Volvo mühendislerine rapor ediyor. 50 yıldır varlığını sürdüren ekip, bir çok güvenlik özelliğinin gelişmesine öncülük etmeye devam ediyor. Resmi olarak ise ‘Volvo Araba Kazası Araştırma Ekibi’ olarak biliniyor.

4“Volvo İçerisindeki Hiç Kimse Ölmeyecek yada Yaralanmayacak”

volvo kaza

Kulağa çok garip gelse de, 2008 yılından beri markanın benimsediği ve üzerinde çalıştığı vizyonu olmuştur. Aslında bu vizyon, Volvo’nun trafik kazası gerçeğinin ne derecede farkında olduğunu gösteriyor.

5Hava Yastıkları

airbag

1959’dan bu yana Volvo, araçlarını yeni güvenlik sistemleriyle donatıyor. Hatta ilk emniyet kemerini Volvo markası icat etmiştir. Bununla paralel olarak 1991 yılında ilk yan hava yastıklarını üretmiştir. Ayrıca Volvo her aracını altıdan fazla hava yastığı ile donatıyor.

6Tüm Volvo Modellerinin Beş Yıldız Euro NCAP Derecesi Vardır

Euro NCAP, yeni model araçların güvenlik testlerini yapan Avrupa çarpışma test cihazıdır. Volvo’nun tüm modelleri Euro NCAP tarafından en yüksek derece olan beş yıldıza sahiptir.

2022 Volvo Sıfır KM Modelleri Ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here