Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, sevilen E-Serisi’nin yeni versiyonunu tanıttı. Otomotiv dünyasında öncü markalar arasında yer alan Mercedes-Benz, yeni serisiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Marka, kullanıcıların beğenisine sunduğu bu modelde tasarım dilini fazla değiştirmese de yenilikçi teknolojik sistemleri araca entegre etmiş. Mercedes Benz’in E Serisi daha önceleri de alıcılardan talep gördüğü için yeni serinin fiyatı en çok merak edilen konular arasında.

Mercedes-Benz E-Serisi Tasarımı

Tasarım dili olarak markanın diğer modellerinden ayrılmayan E-Serisi’nde dikkat çeken ilk detaylar, aracın önündeki büyük panjurlar oluyor. Hatta bazı kaynaklar bu tasarımı EQ modellerine benzetiyor. Aracın arka bölümünde yenilenen stop lambaları ve gömme kapı kolları şık detaylar arasında göze çarpıyor. Zarif tasarıma sahip E-Serisi’nin pek çok renk seçeneği de bulunuyor. Renk seçenekleri arasında; obsidiyan siyah, nautik mavisi, kadife kahverengi, grafit grisi ve ileri teknoloji gümüşü, siyah ve kutup beyazı yer alıyor. Bunun yanında kişiselleştirmeyi olanaklı kılan MANUFAKTUR ile renkler, özel tavan döşemeleri ve kaliteli süslemeler kullanıcıları bekliyor.

Ayrıca seyahat konforuna geçmeden önce aracın değişen aks, genişlik ve uzunluk ölçülerine bakmakta fayda var. Çünkü bu faktörler, aracın iç konforu ile doğru orantılıdır. Öncelikle aracın uzunluğu 4.949 mm olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda Mercedes-Benz’in E-Seri’sini yaklaşık 2 cm kısaltıldığı görülüyor. Aks mesafesi 2.921 mm olarak yenilenirken genişliği ise 1.91 metre olarak karşımıza çıkıyor. Yenilenen boyutları sayesinde seyahat konforu daha üst bir seviyeye taşınıyor. Aynı zamanda Mercedes-Benz E-Serisi’nde araç içi ergonomiye de büyük önem veriyor. Örneğin ambiyans aydınlatmaları araç içinde yapılan ayarlamalara göre renk değiştiriyor. Bunun yanında açılıp kapanabilir panoramik cam tavan sayesinde yolcular diledikleri seyahat konforunu seçebiliyor.

Mercedes-Benz E-Serisi Teknik Özellikleri

mercedes benz e serisi

Yeni E-Serisi, W213 kasasından sonra W214 kasası ile Mercedes-Benz severin karşısına çıkıyor. Sedan araç tipi modelimiz geleneksel yapısından ödün vermiyorken yenilikçi yaklaşımından da kaçınmıyor. Yüksek çözünürlüklü multimedya sistemi sağlayan MBUX Superscereen, modelin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Araç, gelişmiş yapay zekası sayesinde pek çok uygulamanın kullanımına da olanak sağlıyor. Örneğin araç içerisinde yer alan kamera sayesinde Zoom ve TikTok uygulamalarının kullanımı mümkün kılınıyor. Bununla birlikte araçta selfie de çekilebiliyor olması dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca E-Serisi, DOLBY ATMOS gibi gelişmiş ses sistemine sahip. Adaptif süspansiyonu sayesinde model, saatte 120 km hızın üzerine ulaştığında iki santimetre yere daha yakın bir konuma geçebiliyor. Bu sayede yol tutuşu arttırılıyor. Ayrıca E-Serisi’nin donanım özellikleri arasında da pek çok gelişmiş sistem bulunuyor. Bu donanım sistemlerinden bazıları ise aşağıdaki gibidir:

  • PRE-SAFE Plus
  • Aktif fren yardımcısı
  • Dijital hava kanalları
  • Aktif dur-kalk yardımcısı
  • URBAN GUARD araç koruma
  • Aktif acil durdurma yardımcısı
  • Kaçınma manevrası yardımcısı
  • Alçaltılmış konforlu süspansiyon
  • DISTRONİK, Aktif takip yardımcısı
  • PRE-SAFE Impulse yan güvenlik sistemi

Beygir Gücü ve Tork Değerleri

mercedes benz e serisiElektrifikasyon konusuna oldukça önem veren Mercedes-Benz, E-Serisi’nde de bu ciddiyetini devam ettiriyor. Modelin motor seçenekleri arasında PHEV ve yarı hibrit versiyonlar yer alıyor. Bununla birlikte PHEV modellerinin beygir ve tork gücü aşağıdaki tabloda yer alıyor.

Model Beygir Gücü & Tork (İçten Yanmalı) Beygir Gücü & Tork (Elektrik Motoru) Toplam Sistem Gücü Ve Torku
Mercedes-Benz E 300e 150 kW-204 PS / 320 Nm tork 95 kW-129 PS / 440 Nm tork 230 Kw-312 PS / 550 Nm tork
Mercedes-Benz E 300e 4Matic 150 kW-204 PS / 320 Nm tork 95 kW-129 PS / 440 Nm tork 230 Kw-312 PS / 550 Nm tork
Mercedes-Benz E 400e 4Matic 185 kW-252 PS / 400 Nm tork 95 kW-129 PS / 440 Nm tork 280 kW-380 PS / 659 Nm tork

Yarı hibrit versiyon modelleri de oldukça güçlü motora sahip. E200d ve E200d 4Matic, 197 beygir gücü üretebilirken 440 Nm torka çıkabiliyor. Ayrıca E200 ile 204 beygir güç üretebiliyor. Bununla beraber model 320 Nm tork üretebiliyor. E Serisi’nde araçların 0’dan 100 kilometreye hızlanma süresi ise ufak farklılıklar gösteriyor:

  • E200d: 7,6 saniye
  • E200d 4Matic: 7,8 saniye
  • E200: 7,5 saniye

Mercedes-Benz Fiyatı

Bununla beraber üretiminin Pekin ve Sindelfingen de başlayacağı Mercedes-Benz E-Serisi’nin fiyatına dair kesin bir duyuruda bulunmuyor. Ancak serinin çıkış tarihinin 2023 senesinin bitişine doğru olacağı düşünülüyor.

Mercedes-Benz E-Serisi içeriğimizi beğendiyseniz markanın güncel araç fiyatlarını “buradan” takip edebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here