İngiliz otomobil markası MG’nin %100 elektrikli yeni modeli MG4 Electric Türkiye’de! Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği MG markasının bu yeni aracı, lansmana özel 969.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Geniş kullanıcı kitlesine hitap etmesi bakımından Avrupa’da büyük ilgi gören bu model, Comfort ve Luxury olmak üzere iki farklı donanım seviyesi ile yollara çıkacak. İngiltere’de de “Yılın Otomobili” ödülünü alan MG4 Electric pek çok ilgi çekici ayrıntı barındırıyor.

MG4 Electric-genel görünüm

Hem Şehir İçinde Hem de Uzun Mesafede İddialı

MG4 Electric, şehir içi ve uzun mesafeli kullanımlara kolayca uyum sağlayan özelliklere sahip. Bu doğrultuda, şehir içi kullanımlarda 577 km’ye varan menzili ile dikkat çekiyor. Modelin iki farklı donanım paketi de oldukça iddialı güç seviyelerine ulaşıyor. MG4’ün Comfort versiyonu, 51 kWsa bataryayla birlikte WLTP döngüsünde 350 km menzil ve arkada konumlandırılan 125 kW (170 PS) gücünde elektromotor sunuyor. Luxury versiyonu ise 64 kWsa batarya, 150 kW (204 PS) gücünde bir elektromotor ve 435 km menzil ile karşımıza çıkıyor. Konfora önem veren MG4 Electric’in her iki versiyonunda da MG Pilot teknolojik sürüş destek sistemleri standart olarak geliyor. Yakın tarihte Euro NCAP güvenlik testlerinden de 5 yıldız almayı başaran araç, gücünü ve yetkinliğini ispatlamışa benziyor.

MG4 Electric-4

Geniş iç hacmi ile MG’nin C segmenti araçları arasında yer alan MG4, arkadan itişli olması bakımından rakiplerinden ayrılıyor. Marka, diğer modellerinde olduğu gibi MG4 Electric için de hemen teslim avantajı sunuyor. Bu konuda açıklamada bulunan Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Yeni modelimiz Türkiye pazarında da güçlü bir oyuncu olacak. Hatta ilk parti araçlarımız daha gelmeden yolda satıldı. 2023 yılı satış hedefimiz 2000 adet” dedi.

Yer Kaplamayan İnce Batarya

MG4 Electric’in dinamik görünümünün temelinde, modelde yer alan yenilikçi “one pack” batarya yer alıyor. 110 mm yüksekliğe sahip olan bu batarya, sınıfının en incesi bataryaları arasında. Böylece iç mekanda yer kaplamadan size daha fazla kullanım alanı sunuyor. Üstelik bataryanın boyutları küçülürken hızdan da feragat edilmiyor. Yalnızca 28 dakikada şarj seviyesini %10’dan %80’e çıkarabilen bu model, aynı zamanda hayatın hızlı temposuna da ayak uydurabiliyor.

MG4 Electric-2

V2L Teknolojisi ile Kolay Enerji Paylaşımı

MG markasında kullanılan V2L teknolojisi MG4 modelinde de bulunuyor. Bu özellik sayesinde aracınızın bataryasındaki elektriği farklı cihaza aktarabilmeniz mümkün oluyor. Yalnızca bir kablo vasıtasıyla gerçekleştirilebilen bu paylaşım sayesinde MG4, sessiz ve sıfır emisyonlu bir jeneratöre dönüşebiliyor. Aynı anda birden fazla elektrikli cihazı çalıştırmak ve başka elektrikli otomobilleri şarj etmek gibi farklı işlevleri yerine getirebilen MG4, dışarıya 3,3 kW gücünde elektrik enerjisi verebiliyor.

Ülkemizde satışa sunulan bu yeni elektrikli araç, 4.287 mm uzunluğu ve 2.705 mm’lik dingil mesafesi ile beş kişilik bir aile için son derece geniş bir kabin içi alan sunuyor. Bagaj hacmi ise koltuk kullanım durumuna bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Comfort versiyonda 363 litre olan bagaj hacmi 1.177 litreye çıkıyor. Luxury versiyonda ise 350 litreden 1.165 litreye yükselebiliyor. Bu modelde, bagaj hacmi de dahil olmak üzere toplamda 28 adet kullanışlı saklama alanı mevcut.

MG4 Electric 50:50 ağırlık dağılımı, alçak ağırlık merkezi, sınıfının üstünde boyutları, arkadan itişli sürüş sistemi ve MG Pilot teknolojik sürücü destek sistemleri ile kolayca dikkat çekiyor. Bu özelliklerle yüksek performans ve konforu aynı anda kullanıcılara sunuyor.

Tibet Soysal-Kağan Dağtekin-2

Göz Alıcı Tasarım Özellikleri

MG4 Electric, gövde renginde Pebble Black, Dover White, Medal Silver, Andes Grey, Diamond Red, Surfing Blue ve Fizzy Orange seçeneklerine sahip. Tavanı siyah olması ile dikkat çeken çift renkli Luxury versiyonda gri ve siyah olmak üzere iki farklı döşeme renk seçeneği de bulunuyor.

Sürücüler MG4’te, ihtiyacına bağlı olarak 5 farklı sürüş modu seçimi yapılabiliyor. Eco, Normal, Sport ve Snow modlara ek olarak “Sürüş Modu Kişiselleştirebilme” özelliği de alternatifler arasında yer alıyor. Araç sürücüsü, kişiselleştirilebilen ayarlar sayesinde beygir gücünden direksiyon ve pedal hassasiyetine kadar sürüş özelliklerini ayarlayabiliyor.

mg4 Kokpit

MG4 Electric, bir dizi gelişmiş sürücü destek ve güvenlik sistemi ile donatılmış. Ön Çarpışma Uyarısı (FCW) ve Otomatik Acil Fren Sistemi’ne (AEB) ek olarak, iki versiyonda da Adaptif Hız Sabitleme (ACC), Trafikte Sürüş Sistemi (TJA), Şerit İhlal İkazı (LDW) ve Şerit Takip Desteği (LKA) standart olarak sunuluyor. Ayrıca Akıllı Uzun Far Kontrolü (IHC) ve Trafik İşareti Tanıma özelliğine sahip Hız Asistan Sistemi (SAS) de MG4’te mevcut. Tüm bu işlevler MG Pilot adı altında gruplanmış durumda ve yarı otonom sürüş sağlıyor. Luxury donanımında, Comfort versiyonda sunulan MG Pilot teknolojik sürüş destek sistemlerine ek olarak sürüş konforunu artırıcı Kör Nokta Monitörü (BSD), Şerit Değiştirme Desteği (LCA), Arka Çapraz Trafik Uyarısı (RCTA), Kapı Açma Uyarısı (DOW), Dengesiz Sürüş Uyarısı (UDW) gibi özellikler de yer alıyor. Görüntü kalitesi yüksek 360 derece kamera sayesinde sürücü eş zamanlı olarak etrafındaki ortamı dokunmatik ekrandan takip edebiliyor.

MG4 Electric Fiyatları

MG4 Electric’in Comfort donanım paketi, lansmana özel 969.000 TL’den satışa çıkarıldı. Bir üst donanım seviyesi olan Luxury versiyonu ise 1.269.000 TL’den satışa sunuldu. Doğan Trend Otomotiv, 7 yıl veya 150.000 km araç ve batarya garantisini MG4 Electric için de standart olarak sunarak alıcıları sevindirdi. Ayrıca marka, uzun süredir devam ettirdiği Valueguard Değer Koruma Programı ile MG4 Electric’in ikinci el değerini de güvence altına alıyor.

MG4 Electric              Teknik özellikler

  • Uzunluk:                                 4.287 mm
  • Genişlik:                                 2.060 mm (Aynalar dahil)
  • Yükseklik:                              1.504 mm
  • Aks mesafesi:                         2.705 mm
  • İz genişliği ön/arka:              Comfort 1.550 / Luxury 1.551 mm
  • Yerden yükseklik:                  150 mm (yüksüz), 117 mm (yüklü)
  • Dönüş çapı:                            10,6 m (kaldırımdan kaldırıma)
  • Boş ağırlık:                             Comfort 1655 kg / Luxury 1685 kg
  • Bagaj hacmi:                          Comfort 363-1.177 lt / Luxury 350-1.165 lt
  • Çekme kapasitesi:                  500 kg
  • Motor:                                     Sürekli mıknatıslı senkron motor (PMS)
  • Maksimum güç:                      Comfort 125 kW, 6500 d/d / Luxury 150 kW, 7000 d/d
  • Maksimum tork:                     250 Nm, 1000-3500 d/d arasında
  • 0-100 km/s hızlanma:           Comfort 7,7 sn / Luxury 7,1 sn
  • Maksimum hız:                      160 km/s
  • Ön süspansiyon:                    McPherson
  • Arka süspansiyon:                 Beş kollu bağımsız
  • Çekiş tipi:                               Arkadan itiş
  • Menzil (WLTP):                      Comfort 350 km / Luxury 435 km
  • Şehir içi menzil:                     Comfort 492 km / Luxury 577 km
  • DC şarj süresi:                       Comfort 117 kW (10-80%) ile 40 dk / Luxury 140 kW                                                  (10-80%) ile 28 dk

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here