Ticari araç kullanıcılarının araç yenileme konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemindeydi. Yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamada, ticari araçların özel tüketim vergisinden muaf tutulacağı duyuruldu. Ticari araç sahiplerini sevindiren bu gelişme sonrası habere dair detaylar merak konusu oldu. Hangi ticari araçlara ne oranda indirim yapılacağını öğrenmek için gelin haberin detaylarına daha yakından bakalım.

Ticari Aracını Yenilemek İsteyen Esnaflar Yararlanacak

Düzenlemenin, mevcut ticari aracını yenilemek isteyen esnafa yönelik olduğu duyuruldu. Bu doğrultuda aynı cinsten araçlarını yenileyen ticari araç sahipleri ÖTV indiriminden yararlanabilecek. Karar ise yeni meclis ile uygulamaya geçirilecek. Mevcut durumda ticari araç araçlardan %1 ile %15 arası değişiklik gösteren ÖTV bedeli alınıyor.

ticari araçlara ötv indirimi

Hangi Araçlar ÖTV İndirimi Kapsamında?

Tüm ayrıntıları henüz şekillenmeyen bu düzenlemeden; taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında yetkilendirilmek suretiyle faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecek. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Nebati de şu ayrıntılara değindi: “Ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller kapsama alınacak, söz konusu desteğimizden yararlanacak diğer araçların detayları, hazırlıklarını yaptığımız yasal düzenlemeyle netleşecek.”

ÖTV hesaplaması nasıl yapılır öğrenmek için tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here