Peugeot Türkiye için Gelecek Planlarını Açıkladı

0
648
Peugeot Türkiye İçin Gelecek Planlarını Açıkladı

Peugeot Türkiye için gelecek planlarını açıkladı. Peugeot CEO’su Linda Jackson, Türkiye planları hakkında açıklama yaptı. Paris Otomobil Fuarı 2022 öncesi Türkiye’yi ziyaret eden Jakcson, gelecek planlarından söz etti.

Jackson 2009-2010 yıllarında önce Citroen İngiltere’de finans direktörlüğü yapmıştı. Sonrasında bu görevine Citroen Fransa’da devam etmişti. Jackson en son 2021 yılının başlarında Peugeot CEO’su olarak göreve başlamıştı. Peugeot CEO’su Linda Jackson, Paris Otomobil Fuarı öncesi Türkiye’ye geldi. Türkiye operasyon hacminin büyüklüğünden bahsetti. Türkiye’nin Peugeot’nun 140 ülkelik global organizasyonunda 6. büyük hacme sahip olduğunu da açıkladı.

“Türkiye’ye Destek için Buradayım”

Peugeot Türkiye İçin Gelecek Planlarını Açıkladı

Jackson, ülkemize Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Ayrıca, “Türkiye’nin hem hedeflerine hem mevcut çalışmalarına güven ve desteğimi göstermek adına buradayım.” sözleriyle de Türkiye’ye inancını bir kez daha gösterdi. Jackson Peugeot’nun elektrifikasyon yolculuğundan da bahsetti. Genellikle orta üst segment araçlar üreten marka hızla elektrikli modeller üretiyor. Jackson bu konuyla ilgili şu sözleri söyledi: “Peugeot, elektrikli araçlara geçiş yolculuğuna 2019’da, E-208 ile başladı. Artık modellerimizin yüzde 70’inin bir elektrikli versiyonu veya plug in hibrid versiyonu mevcut.

Peugeot Türkiye Hızla Büyüyor

Peugeot Türkiye İçin Gelecek Planlarını Açıkladı

Jackson otomotiv sektöründe ülkeden ülkeye farklılıklar olduğunu söyledi. Buna göre bazı ülkelerin Avrupa Birliği’nin mevzuatına çok sıkı uyum sağladığını ifade etti. Ancak Türkiye gibi ülkelerin kendine has bir hızla ilerlediğini söyledi. Jackson ayrıca “Ekim ayında E-2008’in Türkiye lansmanı yapılacak. Türkiye’de gerekli müşteri deneyimini oluşturmak, bunun birikimini sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki sene de E-308 gelecek.” dedi. Peugeot Türkiye, şu anda 2021 toplam pazar hacminin 780 bin adetlerde şekilleneceği öngörüsünde, yüzde 4 pazar payı hedefliyor.

Sıfır KM Peugeot Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here