Tesla duvar şarj cihazını resmen duyurdu. Bu şarj cihazı tüm elektrikli araçlarla uyumlu bir şekilde çalışacak. Cihazın tam ismi ise J1772 duvar şarj cihazı olacak.

Tesla Duvar Şarj Cihazı Hakkında Bilgiler

Tesla, yeni duvar şarj cihazının Tesla araçların yanı sıra diğer elektrikli araçlar içinde uyumlu olduğunu söylüyor.

J1772 duvar şarj cihazı evler, iş yerleri ve diğer kullanım yerleri için ideal. Bu duvar şarj cihazı standart olarak 7 metreden biraz daha uzun bir kablo ile satılıyor. Tesla bu şarj cihazı ile 1 saat şarj olan araçların ekstra 70 km yol sağladığını ifade ediyor.

Bu duvar şarj cihazı dış mekanlara monte edilebildiği gibi iç mekanlarda da kullanıma uygun.

Bu şarj cihazını kullanmak için illa ki bir Tesla aracına sahip olmanız gerekmiyor. Modeli her ne olursa herhangi bir elektrikli araç için bu şarj cihazını kullanabilirsiniz.

Tesla Neden Böyle Bir Cihaz Geliştirdi ve Hedefleri

Tesla’nın bu şarj cihazının üretmesinin en temel sebebi kâr payını çeşitlendirmek istemesi. Yani elektrikli araç üreten üreticilerin yaygınlaşmaya başlaması ile bu sektörde pazar kaybını en aza indirmek için firma bu cihazı üretmeye başladı.

Tesla üçüncü çeyrek satış rakamlarını daha önce açıklamıştı. Buna göre firma satışlarının yavaşladığını görmüştük. Şu an ki satışları önceki yıllara göre azalma eğiliminde. Bu da böyle girişimlere daha çok ihtiyaç duyduğunun kanıtı.

Bunun yanı sıra özel ve ticari gayrimenkul sektörlerinde de kazançlarını arttırmak istiyor. Bu alanda Hollanda, Norveç ve Fransa gibi ülkelerde Supercharger ağ istasyonları açmaya başladı.

Supercharger ağ istasyonları Tesla’nın şarj teknolojisini bireylere ulaştırma yolunda en büyük adımı. Bu ağı ilerleyen aylarda genişletmeyi düşünüyor.

Supercharger ağının yanı sıra Tesla, üretmiş olduğu duvar şarj cihazı ile evde şarj etme sektörüne de hakim olabilir. Pek çok ev şarj cihazı farklı şirketler tarafından sağlanmakta. Ancak Tesla ilerleyen aylarda hamlelerini doğru kullanırsa evde şarj sektörüne hakim olmasında hiçbir engel yok.

Fiyatı

Tesla resmi olarak bu duvar şarj cihazının fiyatını 550 dolar olarak duyurdu. Sadece şarj cihazının kendisinin olan bu fiyatta duvar şarjın kurulum bedelinin olmadığını da belirtelim.

2. El Tesla Araç Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here