ODD’den gelen verilere göre, Türk Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı eylül ayında artış gösterdi.

Birkaç ay boyunca yükseleceğine yönelik beklentilerin arttığı pazarda artan fiyatlara karşılık eylül ayı verileri olumlu geldi. Rapora göre 2022 Eylül ayı içinde otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 8.7 artışa geçti. Böylece Hafif ticari pazarında yüzde 26.7 oranında bir artış söz konusu. Yalnızca otomobil pazarı ise 2.9 oranında bir artışa sahip. Gelen veriler ışığında eylül ayı Türk Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı satış rakamlarını inceledik. Sizler için hazırladığımız içeriğin detaylarını birlikte inceleyelim.

Türk Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı Eylül Ayında Artış Gösterdi! İşte Detaylar

Toplam satış geçtiğimiz yıla göre değerlendirildiğinde yüzde 8.7 artarak 62. 084 adede ulaştı. 2022 Eylül ayı son on yıl değerlendirildiğinde yüzde 0.2’lik bir artış sağladı. Fakat Ocak ve Eylül aylarında yaşanan düşüş halen devam etmekte. Geçtiğimiz yılın bu dönemine göre 6.7 oranında bir düşüş gösteren otomobil ve hafif ticari pazarı toplam olarak 520.530 adet satış yapabildi. Bu verilerin dışında ise C segmentini değerlendirecek olursak, Türkiye’nin en fazla satan segmenti oluyor. Yaklaşık olarak C segmenti 50.4’lük bir orana sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz dönemler içinde sedan araçlar yüzde 37.5’lik bir orana sahipti. Ancak şu anda zirveyi SUV modellere bıraktılar. Bu pay yüzde 40.4’e kadar bir yükselme oranına sahip. Satılan araçlardan bahsetmek gerekirse, 2022 yılında satılan 100 araçtan 70’i benzinli olarak karşımıza çıkmakta. Ayrıca 399.224 araçtan yalnızca 68.514’ü dizeldir. Yıl içinde satılan hibrit araçların sayısı ise 38.390 olarak belirlendi. Şaşırtan bir sayı ise elektrikli otomobillerden geliyor. Yıl içerisinde 4.056 adet elektrikli araç satışı gerçekleşti.

Sonuç olarak tüm veriler incelendiğinde Türk Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı’nın eylül ayı içerisinde genel bir artışa sahip olduğunu görmekteyiz. Sizlerle eylül ayı verilerini paylaştık. Bu doğrultuda gelecek aylar içinde satış rakamlarında yaşanacak artış veya düşüşlerin bilgisini aktarmaya devam edeceğiz.

Sizler Türk Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı’nın Eylül ayında artış göstermesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Öneri ve fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında düşüncelerinizi de belirtebilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here