mercedes geri çağırma
Kazanın ardından, etkilenen araçtaki Mercedes eCall sistemi yanlış yere konum yönlendirmesi yapıyor. Sonuç olarak, Mercedes-Benz 1 milyon 29.000 aracı geri çağırdı. Raporlara göre eCall yazılımı, kaza sonrası acil müdahale yapabilmek için aracın doğru konumunu sağlayamamakta ve yanlış bilgiler yolladığı söylenmekte. Mercedes geri çağırma söz konusu olacak.

2016 ve 2021 Yıllarındaki Araçları Kapsıyor

Reuters, 2019’da, Avrupa’da Mercedes-Benz’in otomatik eCall sisteminin arabasına yanlış yerleştirildiği bir olayı araştırdığını bildirdi. Şirket ayrıca yanlış araç konumunun iletildiği diğer vakaları da keşfetti. Daha sonra geri çağrılan araçlar listelendi. İşte yaşanan hata sonrası değişime çağrılan araç modelleri hangileri ?

Çağrılacak Mercedes Benz Modelleri

Mercedes’in yaptığı resmi açıklamaya göre, 2016-2021 model yılları arasında satılan CLA sınıfı, GLA sınıfı, GLE sınıfı, GLS sınıfı, SLC sınıfı, A sınıfı, GT sınıfı, C sınıfı, E sınıfı, S ve bunun yanında CLS sınıfı, SL sınıfı, B sınıfı, GLB sınıfı, GLC sınıfı ve G sınıfı araçlar hatanın olduğu gerekçesiyle listeye eklenmiş oldu. Mercedes için oldukça fazla araç sayısı gibi gözüküyor. Mercedes Benz , sorundan kaynaklanan herhangi bir maddi hasar veya kişisel yaralanma olmadığını söylüyor. Geri çağırma 6 Nisan 2021 tarihinde başlayacak.

Mercedes Geri Çağırma Nedeni Nedir?

Şirketin resmi açıklamasında iletişim modülünde yer alan güç kaynağı herhangi bir çarpışmadan kaynaklı olarak çöküyor ve acil durum çağırısı sırasında aracın konumunu yanlış algılamasına neden oluyor. Ancak bunun yanında şirket, “otomatik ve manuel acil arama işlevinin diğer işlevleri tamamen çalışır durumda” diye ekliyor.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here