Mercedes E 300 Hybrid, bir Ford Fiesta veya bir Fiat 500 dizel kadar verimlidir.

Mercedes E 300 BlueTEC Hybrid, piyasadaki en verimli büyük aile otomobili ve aynı zamanda dizel-elektrikli güç aktarım mekanizmasıyla gelen ilk araçtır. Ancak en rekabetçi segmentlerden birinde, otomobillerin yüksek ekonomi rakamlarından daha fazlasına sahip olması gerekiyor.

Bu araba esasen bir E250 CDI’dır. 20kW’lık bir motorla güçlendirilmiş 201 bhp 2.1 litrelik dört silindirli bir dizel motora sahiptir. Ayrıca, bu motor arabanın 7,5 saniyede 0-100 km / s hızlanmasına ulaşmasına yardımcı oluyor. Standart Mercedes E250 CDI’dan 0.2 saniye daha yavaştır.

Mercedes E 300 BlueTEC Hybrid gerçekten çok verimli

Bu ekonomik rakamlar, sadece elektrik motorunun eklenmesiyle elde edilmiyor. Aynı zamanda stop-start ve ‘yelken’ modu gibi ekstralarla da destekleniyor. İkinci özellik, 100mph’ye kadar hızlarda çalışır ve yalnızca elektrik motorunu kullanarak arabayı sabit bir hızda tutar.

Orta konsoldaki birkaç hibrit amblemin yanı sıra, normal bir E-Serisi gibi görüntüsü var.  Aynı zamanda bir E-Serisi gibi sessiz çalışıyor. Hybrid sistemi tarafından eklenen ekstra 100 kg ağırlığın mükemmel sürüş kalitesi üzerinde bir etkisi olmadı. Standart bir E-Serisi’ni sürmüş kişiler, sürüş deneyiminde birkaç farklılık fark edecektir.
E 300 BlueTEC HYBRID

Sınıfının lideri olan bu düşük ekonomik rakamlar, sadece elektrik motorunun eklenmesiyle elde edilmiyor, aynı zamanda stop-start ve ‘yelken’ modu gibi ekstralarla da destekleniyor. İkincisi, 160kmh’ye kadar hızlarda çalışır ve yalnızca elektrik motorunu kullanarak arabayı sabit bir hızda tutar. Gerçek dünyada bu, zar zor fark edeceğiniz kusursuz bir süreçtir.

Standart E- serisinden pek farkı yok

Önyükleme ve orta konsoldaki birkaç hibrit rozetin yanı sıra, bu diğer herhangi bir E-Serisi gibi görünüyor ve aynı zamanda bir E-Serisi gibi çalışıyor. Arıtma sessiz düşük hızlı manevra ile daha da artırıldı ve hibrit sistem tarafından eklenen ekstra 100 kg ağırlığın mükemmel sürüş kalitesi üzerinde bir etkisi olmadı.
Mercedes, E 300 Hybrid w212 ülkemizde satışa sunulmadı. Ancak son kasa E 300 Hybrid 1.400.000tl civarlarındadır. Almanya’da 51.794 Euro’luk bir fiyatı mevcut. Bu, onu bu sınıftaki diğer tüm rakiplerinden çok daha pahalı kılıyor. Ancak Mercedes aynı zamanda çok cömert bir standart donanım listesi vaat ediyor.

1 YORUM

  1. Ben suan kullaniyorum arac cok cok cok ekonomik hybrid almak cok mantikli bir secim ve bunu mercedesle taclandiralmak cok daha mutluluk veriyo

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here