Mercedes EQ Satışları 100 Bine Yaklaştı

0
1136
Mercedes EQ Satışları 100 Bine Yaklaştı

Mercedes EQ satışları 100 bine yaklaştı. Alman otomobil devi sevilen modelini 2021 yılında dünya çapında 35 bin adet satmıştı. Şimdi ise Alman üretici başarısını katladı. 2022 yılı itibariyle EQ satış adedini 85 bine çıkardı.

Halihazırda Mercedes elektrifikasyona oldukça değer veriyor. Bu nedenle elektrikli modellerine ağırlık veriyor. Ayrıca yeni nesil teknolojileri kullanarak yepyeni deneyimlerin peşinde koşuyor. Bu anlamda ürün gamını genişleten üreticinin en sevilen modellerinden bir tanesi de EQ.

Mercedes EQ Satışları 100 Bine Yaklaştı

Mercedes EQ Satışları 100 Bine Yaklaştı

2022 yılının ilk 10 ayında ürün satışları 85 bin adete çıktı. Bu gidişle yıl sonuna kadar 100 bini geçecek gibi. Ayrıca Mercedes de bu seriye yeni modeller eklemeye hazırlanıyor. Halihazırda EQC, EQS, EQE, EQA ve EQB modelleri mevcut. Ancak şirket 2 yeni elektrikli SUV model için hazırlıklarını sürdürüyor. Üstelik Mercedes Türkiye pazarında da satışlarının yüzde 8’ini elektrikli araçlardan elde ediyor. Ayrıca marka 2025’e kadar satışlarının yüzde 25’ini EQ serisi ile yapmak hedefinde. 

Son olarak yeni elektrikli modeller de çok yakında ortaya çıkacak. Şu anda markanın bu serisinde 5 elektrikli model var. 2023 itibariyle bunlara EQS SUV ve EQE SUV modelleri eklenecek.

İkinci El Mercedes-Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here