Tesla Tam Otonom Sürüş Özelliğini Herkese Getiriyor!

0
1705
Tesla Tam Otonom Sürüş Özelliğini Herkese Getiriyor!

Tesla tam otonom sürüş özelliğini herkese getiriyor. Elon Musk, Twitter’dan yeni bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda kendi kendine gitme özelliğini Kuzey Amerika’da tüm araç sahiplerinin kullanabileceğini duyurdu. Her yaptığı hareket ile gündeme gelen Elon Musk şimdi de Tesla için yeni bir hamle yaptı. Halihazırda birçok büyük teknoloji şirketi sahibi olan Musk, birçok kişiyi heyecanlandıracak bir paylaşım yaptı.

İşte Heyecanlandıran O Paylaşım!

Musk açıklamasında, tam otonom sürüş özelliğinin beta seçeneğinin Kuzey Amerika’da kullanıma açıldığını söyledi. Ayrıca isteyen herkesin kullanabileceğini de ekledi. Bununla birlikte Tesla’nın oto pilot ekibini de tebrik etmeyi ihmal etmedi. Aslında Beta yazılımın piyasaya sürülmesi, 2020’de az sayıda müşteriyle başladı. O günden bu yana Ekim 2022 itibariyle yaklaşık 600 bin sürücüye aşamalı olarak genişledi.

Tesla Tam Otonom Sürüş Özelliğini Herkese Getiriyor!

Tam otonom sürüş (Full Self-Driving-FSD), yalnızca gerekli donanımlara sahip olan Tesla  modellerinde var. Ayrıca ayrı bir şekilde alındığında 15 bin dolar değerinde ödeme yapmak gerekir. Yani artık bu gereksinimlerin karşılanması durumunda, sürücülerin özelliği otomobillerine ekleme imkanına sahip olacak.

Tesla Tam Otonom Sürüş Özelliği Kuzey Amerika’da Aktif Olacak

Yakında Kuzey Amerika’da iyice yaygın hale gelecek otonom sürüşte sürücünün hiçbir şey yapmasına gerek yok. Çünkü genel olarak bütün kontroller araca kalıyor. Yani hızlanma, yavaşlama ve direksiyon idaresi gibi tüm hareketleri araç kendisi yapıyor. Ek olarak çevre kontrolü ve trafik sıkışıklığına dahil olacak şekilde otomatik bir şekilde gerçekleşiyor.

Tesla Tam Otonom Sürüş Özelliğini Herkese Getiriyor!

Son olarak Elon Musk yeni bir hedefini daha açıkladı. Buna göre Tesla yıl sonuna kadar tamamen kendi kendine sürüşe ulaşacak. Ancak FSD’nin 2022’de direksiyon başında biri olmadan sürmek için yasal onay vermediğini de kabul etti.

İkinci El Tesla Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here