Tesla’nın Bir Sonraki Fabrikası için Baş Aday Güney Kore

0
666
Tesla'nın Bir Sonraki Fabrikası İçin Baş Aday Güney Kore

Tesla‘nın bir sonraki fabrikası için baş aday Güney Kore. Tesla’nın çılgın CEO’su Elon Musk durmak bilmiyor. Son olarak Twitter’ı satın almıştı. Böylece büyük bir veri gücünü de eline geçiren Musk yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şimdi ise yeni fabrikası için görüşmeler yapmaya başladı. Bunun için yeni hedefi ise Güney Kore. Hatta Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ile şirketin bir sonraki fabrikası hakkında görüşme gerçekleştirdi bile.

Şu anda dünya genelinde elektrikli araçlara olan talep giderek artıyor. Bunda da Tesla’nın payı oldukça yüksek. Çünkü başlattığı etki alanı ile şu anda otomotiv sektöründe köklü bir değişiklik dönemi başladı. Elektrifikasyon için tüm otomobil üreticileri de planlarını yeniden hazırlıyor. Hal böyle olunca dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticisi Tesla da üretimine hız veriyor. Şimdilik ABD, Almanya ve Çin gibi ülkelerde üretim gerçekleştiriyor. Ancak üretim için yeni hedefi Güney Kore gibi görünüyor.

Tesla'nın Bir Sonraki Fabrikası İçin Baş Aday Güney Kore

Tesla’nın Bir Sonraki Fabrikası Güney Kore’de Olabilir

Musk, Güney Kore Devlet Başkanı ile yaptığı görüşmede ülkeyi “baş aday” olarak gördüklerini ifade etti. ABD merkezli otomobil devi şu anda yıllık 2 milyon otomobil üretim kapasitesine sahip. Ancak bunu önümüzdeki on yılda 20 milyona çıkarmayı planlıyor. Tabi bu hedef için yeni fabrikalar da gerekiyor. Bunun için de yaklaşık sekiz yeni fabrika inşası gerekiyor. Musk daha önce Tesla’nın yeni giga fabrikasının nerede kurulacağını 2022’nin sonlarında açıklayacağını belirtmişti.

İkinci El Tesla Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here