ÖTV Düzenlemesi Beklentisi Satışları Durma Noktasına Getirdi

0
717
ÖTV Düzenlemesi Beklentisi Satışları Durma Noktasına Getirdi

ÖTV düzenlemesi beklentisi satışları durma noktasına getirdi. Otomobil fiyatlarında değişikliğe sebep olan karar geldi. Artık yeni düzenleme ile fiyatlarda belli oranda indirim olacak. Bu yeni gelişme piyasaya direkt etki etti. Bu nedenle satışlar durma noktasına geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde otomobillerin ÖTV oranının aynı kalacağını söylemişti. Ama ÖTV matrahının güncel hale geleceğini belirtmişti. Bu nedenle alt matraha düşen otomobiller için yüzde 10-20 oranında ÖTV indirimi yapılmış olacak. Bu düzenleme 1 Aralık’ta devreye girecek. Ancak matrah düzenlemesinden etkilenmeyen modellerin fiyatları değişmeyecek.

ÖTV Düzenlemesi Beklentisi ile Satışlar Durma Noktasına Geldi

ÖTV Düzenlemesi Beklentisi Satışları Durma Noktasına Getirdi

Bu yeni değişiklik açıklaması sonrasında sıfır otomobil alacaklar da siparişlerini iptal etmeye başladılar. Çünkü vatandaşlar daha ucuza otomobil almak istiyor. Bu nedenle birçok kişi 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek ÖTV değişikliğini bekliyor. Otomotiv sektöründekiler de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamasının ardından piyasanın etkilendiğini söyledi. Tabi satışlar durma noktasına gelince, fırsatçıların da ortaya çıktığını söylediler. Sektörün çatı kuruluşları OYDER, ODD ve OSD yetkileri konuyla ilgili acil bir toplantı yaptı.  Ayrıca ilgili STK’lar da tarihin öne çekilmesi talebini ortak bir yazıyla bakanlığa iletmek hedefindeler.

ÖTV düzenlemesi beklentisi ile piyasada yaşanan gelişmeler aslında sektöre dair ipuçları veriyor. Çünkü tüketici aldığı araçtan zarar etmek istemiyor. Bu nedenle taleplerini öteliyor. Ayrıca bu belirsizlikler sadece tüketicileri etkilemiyor. Aynı zamanda araç sağlayıcıları ve satıcılarını da derinden etkiliyor.

Sıfır KM Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here