Araç Satıcıları İkinci El Otodaki Fiyatlardan Rahatsız

0
569
Araç Satıcıları İkinci El Otodaki Fiyatlardan Rahatsız

Araç satıcıları ikinci el otodaki fiyatlardan rahatsız. Çünkü ikinci el araç fiyatlarının satıcının insafına bırakılmaması gerektiğini düşünüyorlar. Kasımda ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında perakende fiyatları artış gösterdi. Önceki aya göre yüzde 1,45 arttı. Van’da 2022 yılının son ayında ikinci el oto pazarı oldukça hareketli. Çünkü araç almak isteyen vatandaşlar sürekli takipte kalmaya çalışıyorlar. Ayrıca en düşük model araçlara rağbet ediyorlar. Özellikle Renault Clio gibi araçlara rağbet büyük. Ancak araç piyasasındaki yüksek fiyatlar hem alıcıları ve hem de satanları zorluyor.

Araç Satıcıları Serbest Piyasadan Rahatsız

Araç Satıcıları İkinci El Otodaki Fiyatlardan Rahatsız

Pazarda aracını satmak isteyen vatandaşlar, adil olmayan fiyat artışlarının olduğunu söylüyorlar. Çünkü ‘serbest piyasa’ adı altında herkesin gerekçesiz fiyat arttırdığını ve bunun da piyasayı olumsuz etkilediği kanısındalar. Bir vatandaş, geçtiğimiz yıl 40 bin lira olan aracın bu yıl 140 civarında satışta olduğunu söyledi. Bunda araç satış sitelerinde istenildiği gibi fiyat değişikliği yapılmasının da sebep olduğu ön görülüyor. 

“Herkes Kafasına Göre Fiyat Yazıyor”

Araç Satıcıları İkinci El Otodaki Fiyatlardan Rahatsız

Ayrıca internette ve normalde fark etmeksizin sürekli fiyat değişimleri olduğunu belirtti. Ayrıca “Serbest piyasa olduğu için herkes kafasına göre fiyat yazıyor. Bu durum aracını satmak isteyenlerin satış yapamamasına neden oluyor. Şu aracın değeri en fazla 50 bin lira olması gerekiyor. Ancak piyasada 130 bin liraya satılıyor ki bu adil değildir. Benim aracımdır diye değil, genel olarak söylüyorum; bu fiyatlar adil değil.” sözleriyle durumu açıkladı.

İkinci El Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here