Elektrikli Otomobile Sahip Olmak Benzinli Otomobilden Kârlı

0
632
Elektrikli Otomobile Sahip Olmak Benzinli Otomobilden Kârlı

Elektrikli otomobile sahip olmak, benzinli araçlardan kârlı hale geldi. Son olarak yayınlanan bir rapor, elektrikli otomobile sahip olma maliyeti ile ilgili ilginç detayları göz önüne serdi. Buna göre elektrikli, benzinli ve dizel araç maliyetleri hesaplandı. Bazı durumlarda ise elektrikli aracın daha maliyetli olduğu ortaya çıktı. Financial Times’ta yayınlanan rapora göre yakıt fiyatlarındaki keskin artış dengeleri değiştirdi. Öyle ki elektrikli bir araca sahip olma ve kullanma maliyeti, bazı durumlarda avantajlı bazı durumlarda dezavantajlı oldu.

Elektrikli Otomobile Sahip Olmak Ne Kadar Maliyetli?

Elektrikli Otomobile Sahip Olmak Benzinli Otomobilden Kârlı

Raporda konu hakkında şu ifadeler yer aldı: “Avrupa’daki hemen hemen tüm segmentlerde ve ülkelerde elektrikli arabalar artık toplam sahip olma maliyeti açısından benzinli veya dizel araçlarla aynı veya daha düşük maliyete sahip.” Özellikle, elektrikli bir otomobilin bataryasının ciddi maliyeti var. Bununla birlikte otomobilin kendisinin de geleneksel bir otomobilden hala daha pahalı olduğu raporda yer alıyor. Ancak yakıt fiyatları artışı da durumu tersine çeviriyor. Buna göre nedeniyle elektrikli bir araca sahip olmanın bu yıl daha ekonomik olduğuna dikkat çekilmiş.

1,9 Milyon Araçlık Bir Filo Analiz Dahilinde

Elektrikli Otomobile Sahip Olmak Benzinli Otomobilden Kârlı

Rapora göre, elektrikli otomobillere yaygın geçiş, belli koşullarla olacak. Bu araçlar sadece kullanımda değil de her bakımdan daha ucuz olmalı. İşte o zaman her şey daha hızlı ilerler. Ancak şu anda mali olarak çok bir farklılık söz konusu değil. Financial Times bu raporu 22 Avrupa ülkesinde 1,9 milyon araçtan oluşan bir filonun analizi ile ortaya çıkarmış.

İkinci El Elektrikli Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here