Sıfır araç tedariki oldukça problemli bir haldeyken kafalardaki en önemli soru; bayilere sıfır araç ne zaman gelecek? 2023 yılının başlarında olduğumuz şu günlerde sıfır araç arzında büyük bir eksiklik bulunuyor. Buna göre alıcılar neredeyse sıfır araç bulamaz duruma geldiler. İddialara göre sıfır araç bulunabilen galeriler veya bayiler ise bu araçları neredeyse 100 bin liraya varan farklarla satıyorlar. Genel olarak birçok bayide araçlar sergilenmekte. Fakat bayi yetkilileri bu araçların satıldığını ve ellerinde sıfır araç bulunmadığını belirtiyor. Bunun sonucunda ise alıcılar 4-5 aylık veya daha uzun bekleme süresi ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu sürenin ardından ise araçları geldiğinde ilk sipariş ettikleri tarihe göre yüksek fiyat farklarıyla karşılaşıyorlar. Belki de ülkemiz otomobil piyasasının şu anki en büyük sorunu olan bu konu hakkında tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Sıfır Araç Tedariki Durdu, Stokçuluk Başladı

2023 yılının başlarında bulunduğumuz şu günlerde vatandaşlar neredeyse sıfır araçlara ulaşamaz duruma geldi. Ülkemizin dört bir yanında bayilerde sıfır araç bulunmuyor. Vatandaşlar bayilere gittiklerinde sadece sıraya girebiliyorlar ve 6 ay gibi bir bekleme süresiyle karşı karşıya kalıyorlar. Fakat bu ”bulunmayan” araçların, galerilerde çok daha yüksek fiyatlarda satıldığı söyleniyor. Sıfır araç bulamayan alıcılar ise bu duruma ve stokçuluğa isyan ediyorlar. Bu konu da ülkemizin dört bir yanından görüntüler de özellikle sosyal medyada paylaşılıyor. Bu stokçuluk görüntüleri ise kullanıcılardan oldukça büyük bir tepki çekti.

Sıfır Araç Tedariki Oldukça Zorlaşmış Durumda. Peki sıfır araç ne zaman gelecek?

Sıfır Arabaların Adresi Artık Bayiler Değil Galeriler

Ocak ayı itibariyle sıfır araç almak isteyen kullanıcılar için artık adres bayiler olmaktan çıktı. Buna göre sıfır araç almak isteyen kullanıcılar artık bu araçları galerilerden bulabiliyorlar. Bayilerde sıfır araçlar için aylarca sıra beklemek istemeyen kullanıcılar ise galerilere gidiyorlar. Fakat galerilerde bu araçlar güncel fiyatlarından çok daha pahalıya satılıyorlar. Bu pahalılık ise bazı modellerde 100 bin liraya kadar ulaşabiliyor. Vatandaşlar ise bu duruma son derece tepkili. Bu konuda vatandaşlardan ”Kim alıyor bu arabaları? Biz niye bayide sıfır araç bulamıyoruz? Sıfır araç ne zaman gelecek? En büyük stokçuluk şu an bu sektörde.” gibi tepkiler yükseliyor. Umuyoruz ki bu durum bir an önce çözülür ve sıfır araç sahibi olmak isteyen kullanıcıların araçlara ulaşımı kolaylaşır. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Sıfır Araç Muayenesi Ne Zaman Yaptırılır?⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here