Yenilenen elektrikli Opel Mokka modelinin menzili de arttırıldı. Model, yeni batarya paketi ile artık daha fazla menzile sahip olacak. Buna göre eski modelde bulunan 54 kWsa batarya ile WLTP’ye göre 327 km menzil sunan batarya paketi değiştirildi. Bunun yerine emisyonsuz 403 km menzil sunabilen bir batarya paketi yerleştirildi. Bu sayede modelin enerji tüketimi de düşmüş oldu. Avrupa’nın en çok tercih edilen modellerinden birisi olan Mokka’yı bu değişimin ardından yollarda çok daha fazla görecek gibiyiz. Yenilenen model ile alakalı tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Elektrikli Opel Mokka, Enerjisini Geri Kazanabiliyor

Yeni elektrikli Opel Mokka artık 403 km‘ye kadar ulaşabilecek. Bununla birlikte modelin enerji tüketimi de azaldı. Buna göre modelin enerji tüketimi 100 kilometrede 15,2 kWsa‘e düştü. Model, tüm yeni performans özelliklerinin yanı sıra 115 kW/156 hp güç ve 260 Nm torka sahip bir elektrikli motoru da bünyesinde bulunduruyor. Bu sayede model üstün performansı sonuna kadar hissettirebilecek. Ayrıca modelde tercihe göre üç farklı sürüş modu da mevcut. Bunlar; Eko, Normal ve Spor modları. Bu sayede de aracın yakıt tüketimi ve performansı tercih edilebilir hale geliyor. Örnek vermek gerekirse elektrikli Opel Mokka, eko modundayken enerjiyi geri kazanabiliyor. Aslında bu moddayken aracın temel prensibi enerji verimliliğini had safhada tutmak. Bunun için de araç, rejeneratif fren sistemi sayesinde fren anında enerjiyi geri kazanabiliyor. Böylece de motorun momentumu elektrik enerjisi olarak geri dönüşüyor. Ayrıca sürücü, şanzımanı B modunda kullandığında enerji geri dönüşümü ve fren torku da artıyor.

Yeni elektrikli Opel Mokka

Diğer yandan ise yeni elektrikli Opel Mokka, yaklaşık 30 dakikada %80 şarj seviyesine de ulaşabilmekte. Kısaca bu model tamamen enerji koruma üzerine inşa edilmiş diyebiliriz. Hızlı şarjdan, elektrik geri dönüşümüne kadar her şeyi bünyesinde barındırıyor. Peki siz yeni elektrikli Mokka hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Opel Mokka Modellerini İnceleyin⇒

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here