Volvo elektrikli minivan modelini 2023 yılının sonlarında tanıtmayı planlıyor. Bu planlar doğrultusunda şirket, tamamen elektrikli bir minivanı Çin’de piyasaya sürecek. Bu planlar ise Volvo Cars Greater China Sales Company başkanının geçtiğimiz günlerde medya üyelerine yaptığı sunumun bir slaytında ortaya çıktı. Slayt, Volvo’nun 2023’te Çin’de XC40 BEV, C40, EX90, üst düzey bir EX90 Excellent varyantı, isimsiz bir SUV ve bir MPV olmak üzere altı otomobil piyasaya süreceğini gösterdi. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Volvo Elektrikli Minivan Modeli, Zeekr 009’u Temel Alacak

Volvo 2023 yılında elektrikli minivan modelini Çin’de piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu planlar doğrultusunda açıklamalara göre bu modelin Zeekr 009’u temel alacağı iddia edildi. Yaklaşık 87.000 dolar olan Zeekr 009 modeli ise tek şarjla 800 km’nin üzerinde menzile sahip, dört tekerlekten çekişli ve 536 beygir gücünde tamamen elektrikli bir MPV. Volvo’nun bu modeli temel alması ise gayet mümkün. Çünkü hem Volvo’nun hem de Zeekr’nin sahibi Geely. Bunun için bu modeli temel alarak yeni bir model üretmek oldukça kolay olacaktır. Volvo elektrikli minivan modelinin üçüncü çeyrekte “yarı konsept” formda ortaya çıkması bekleniyor. Elektrikli minivanın üretim modelinin ise Çin’de dördüncü çeyrekte piyasaya çıkması beklenmekte.

Volvo elektrikli minivan modeli Zeekr 009'u temel alacak
Zeekr 009

Diğer yandan ise Volvo elektrikli minivan modeli Çin dışında satışa çıkmayabilir. Bu konuda şirketten resmi bir açıklama gelmese de genel kanılar şu anlık bu yönde. Fakat şirket en azından modelin Çin dışında satılmayacağını henüz inkar da etmedi. Ve belki daha da önemlisi, listedeki diğer tüm EV modelleri Amerika Birleşik Devletleri’nde de sunuluyor. Bu sebepten hala umudu kesmemenin faydası var. Araç üretime yaklaştıkça muhtemelen daha fazlasını öğreneceğiz. Peki siz Volvo’nun üretmeyi planladığı elektrikli MPV modeli hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Volvo Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here