Covid-19‘la beraber insanlar uzaktan iletişim kurmanın çeşitli yollarını aradı. Bu yüzden insanlar uzaktan iletişim kurabileceği çeşitli uygulamalar kullanılmaya başlandı. Bu süreçte popüler olmaya başlayan Zoom Uygulamasının ise kullanıcı sayısı giderek arttı. Zoom, kullanım ağını da genişletmeye başladı. Uygulama alanlarından biri ise Tesla araçları olduğu konuşuluyor. Tesla araç sahipleri araçlarında artık görüntülü görüşme gerçekleştirebilecek. Zoom Uygulaması ile anlaşan Tesla araçlarında gerekli donanımı kullanarak araç sahiplerine bu deneyimi yaşatacak.

Zoom Uygulaması Nedir?

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile birlikte insanlar online görüntülü görüşme uygulamalarına yönelim gösterdi. Bu uygulamalardan biri ise kullanımı basit ve rahat olan Zoom uygulamasıydı. Zoom Uygulaması kısaca; bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb. cihazlar kullanılarak sesli ve görüntülü konuşma hizmetleri sunan iletişim teknolojisi olarak tanımlanıyor.zoom-uygulaması

Tesla’dan İşbirliği!

Zoom ve Tesla bir işbirliği gerçekleştiriyor. Tesla araçlarına Zoom uygulaması entegre edileceği konuşuluyor. Zoom Meeting; Grup Ürün Müdürü Nitasha Walia konuyla ilgili bilgileri Zoomtopia konferansında paylaştı. Ayrıca 45 saniye süren kısa bir videoda mevcuttu.  Zoomtopia konferansında verilen bilgilere göre; Tesla araç modellerinde, kabin içinde yer alan kamera ile araç sahipleri Zoom uygulamasından görüntülü konuşmalar gerçekleştirebileceği söyleniyor. Oluşabilecek güvenlik açığına dair ise hala belirsizlikler devam ediyor. Fakat öne sürülenlere göre aracın sabit konumda olduğu zamanlarda uygulamanın kullanılabileceği söyleniyor.

tesla-zoom

Tesla Araçları için Oyun Destekli Bilgi Sistemi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here