Fren Balataları Olmadan Teslim Edilen Tesla Model 3… Vahşi ve çılgın hikayeler düşünmeden Tesla Model 3 hakkında konuşmak zor. Yeni yıl bunu değiştirmeyecek çünkü Tesla Model 3, fren balatası olmadan teslim edildi. Ancak buna rağmen araçta her şey normal bir şekilde çalışıyordu. Tabi araçtan gelen bazı sesleri yok sayarsak.

Yepyeni Tesla Model 3 sahibi April G (Nisan Gilmore), Aralık ayında Florida, Tampa’da 2022 Model 3 Performance’ı aldı. Ancak sonradan fark ettiği şey Model 3 teki birşey garip ve sinir bozucu bir kazıma sesi çıkarıyordu. Bu yüzden yardım için Tesla’ya ulaştı. Görünüşe göre, elektrikli otomobilde bir fren balatası eksikti.

Tesla Model 3, Eksik Bir Fren Balatasıyla Teslim Ediliyor

Herhangi bir araçta neyin önemli olduğunu biliyor musunuz? Durabilmek. Böylece April Gillmore, Tesla Model 3’ü fren balatası olmadan aldığında, işler mevcut durumdan daha da karmaşık hale gelebilirdi.

Gilmore, Tesla Model 3’ü 19 Aralık’ta teslim aldığında, sürücü tarafındaki arka tekerlekten çabucak garip bir sürtünme sesi fark etti. Bu nedenle, üç haftadan fazla bir süredir randevusu olmayan Tesla ile yardım için iletişime geçti.

Fren Balataları Olmadan Teslim Edilen Tesla Model 3 | 2022 Tesla Modeli 3 | Tesla
2022 Tesla Modeli 3 | Tesla

Üçüncü taraf bir mağaza tarafından kendisine randevu teklif edildi, ancak bunu riske atmak istemedi. Bir Tesla aracıyla onarımlar için Tesla’ya güvenmelisiniz, değil mi? Tesla randevudan vazgeçmenin bir hata olduğunu söyledikten sonra artık o kadar emin değiliz. Sonra Tesla sonunda Gillmore’dan sorunun bir videosunu istedi. Birden fazla Tesla Teknisyeni görüntüleri listeledi ve frenlerin tamamen normal olduğunu söyledi.

Her halükarda, Tesla başlangıçta ona arabayı görmek için randevu vermelerinin haftalar alacağını söyledikten sonra, 23 Aralık’ta aracı bağımsız bir Tesla mağazasına götürmeye karar verdi. Teknisyen tekerleği çıkardıktan sonra, arka sürücü tarafı fren rotorunun iç kısmında herhangi bir fren balatası olmadığını fark etti. Kaliperin kendisi basitçe rotora bastırıyordu. Böyle bir şeyi ilk kez duyuyorsanız, size söyleyeyim, hem rotor hem de kaliper harap olmuştu.

Tesla’daki ekip bu durumu, arabalarından birinde ilk kez bir şeyler ters gitmiş gibi ele aldı. İlk olarak, sahibine ödünç vermeyi teklif etmediler, onun yerine Uber kredisi sağladılar. Daha sonra, nihayet arabayı teslim ettiklerinde, süresi dolmuş bir zaman etiketleri vardı. Şimdi, parçalar mevcut olmadığı için en az üç kez gecikmeden yaptıktan sonra, onarımını en az 19 Ocak’a geri aldılar. Tesla’nın bunu nasıl gözden kaçırdığı kimsenin tahmininde değil, ancak montaj hattında bir gözden kaçmış olmalı.

https://twitter.com/aprildawn78/status/1481450107769864198?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1481450107769864198%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.carscoops.com%2F2022%2F01%2Ftesla-shipped-a-customer-a-model-3-with-a-missing-brake-pad-and-told-her-it-sounded-normal%2F

Model 3’te Fren Sorunları Var Mı?

Tesla Model 3, fren balataları gibi önemli parçalar olmadan gelmedikçe fren sorunları yaşamaz. Ayrıca marka, Tesla Model 3’lerdeki ve Y’lerdeki frenlerin, fren balatalarının daha büyük boyutu nedeniyle standart araçlarda daha yüksek sesle bilindiğini açıkladı.

Tesla, Gillmore randevusu için geldiğinde, frenleri incelemek için bir teknisyene test sürüşü yaptıracaklarını söyledi. Ancak bu randevuya daha haftalar vardı ve sesler giderek kötüleşiyordu!

Gillmore sonunda bağımsız bir mağazaya gitti ve burada arka sürücü tarafı fren rotorunun içinde bir fren balatası olmadığını keşfettiler. Kaliper rotora bastırıyordu. Model 3’ün Tesla Servis Merkezine çekilmesi gerekiyordu.

Tesla Fren Sorununa Yardımcı Oluyor Mu?

Şimdi, Amy Gillmore’un Tesla Model 3’ü için zaman işliyor. Ödünç bir model almak için yaklaşık bir hafta beklemek zorunda kaldı. Aracının servise girmesinin üzerinden haftalar geçti ancak servis merkezi hala parça bekliyor.

Her hafta yedek bir fren balatası için ETA geri itilmiş gibi görünüyor. Tesla neden yeni arabalar üretip gönderebiliyorsa, o zaman neden onarım yapılamadığını merak ediyor? Ünlü marka, aylık ödemesini karşılamayı ve bağımsız mağazadan yaptığı 100 dolarlık muayene için ona geri ödeme yapmayı teklif ediyor.

Fren Balataları Olmadan Teslim Edilen Tesla Model 3
Tesla Model 3’ler sergileniyor | Getty Images ile Ding Ting

Ama o mutlu değil. Gillmore, sürüşü güvenli olmayan bir araç teslim ettikten sonra Tesla markasına güvenmediğini paylaştı. Ve ardından, Tesla çıkardığı sesler hakkında Model 3’yi test etmek için aracı aldı ve şimdi, sorunu çözemiyorlar.

Gillmore, korkunç bir müşteri hizmeti yaşadıktan sonra Tesla Model 3’ü hem bu durum hem de bu gecikmeler için artık kullanmayacağını söyledi. Ancak durumun nasıl geliştiğini görene kadar karar vermeyecek.

Tesla’nın, işleri doğru yaparak müşteri hizmetleri itibarını kurtarmaya çalışması ihtimali var. İşlerin nasıl yürüdüğünü görmek için bu hikayeyi izleyeceğiz. O zamana kadar Tesla’nız doğru gelmiyorsa, kontrol ettirin.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here