Elektrikli Ram 1500 Kamyonet Hakkında Her Şey… GMC, 2022 Hummer EV’sini üretiyor ve Ford, 2023 F-150 Lightning’ini tamamlıyor. Chevrolet ise Silverado EV’sini bile ortaya çıkardı. Peki elektrikli Ram 1500 kamyoneti nerede? Yaklaşan Ram 1500 BEV hakkında bildiğimiz her şeyi burada açıkladık.

Ram, 2030 yılına kadar segmentlerinin her birinde, yakında orta boy kamyon kategorisini de kapsayabilecek elektrikli çözümler sunacak. Ram şimdi Detroit’in kendi pil-elektrikli yarım tonluk kamyonetinin çıkış tarihini açıklayan ikinci üyesi. Onay, bu sabah ana şirket Stellantis’in EV Day etkinliği sırasında geldi. Ayrıca Ford’un F-150 Lightning ve Chevrolet’in hala gizemli elektrikli Silverado’suna rakip olacak geleceğe yönelik ürün hakkında birkaç ayrıntı ortaya koydu. Dahası, Ram markası “tüm segmentleri için 2030’dan önce” tamamen elektrikli modeller sunmayı planlıyor.

Stellantis, 2024 Yılında Elektrikli Ram 1500 Üretimine Başlamayı Planlıyor

Stellantis, Ram’ın ana şirketidir ve Fiat, Peugeot, Maserati ve Chrysler şirketi dahil olmak üzere dünya çapında on dört markadan oluşmaktadır. Stellantis’in “EV Günü” basın toplantısında Ram, yaklaşmakta olan elektrikli kamyonu hakkında bazı bilgiler verdi. İlk olarak Ram, 2024 yılına kadar tam çerçeve akülü bir elektrikli araç (BEV) ile üretime geçmeyi planlıyor. Şirketin slaytları, rayları arasına büyük bir pil takımı monte edilmiş bir merdiven çerçevesinin CGI görüntüsünü ortaya çıkardı.

Şasi görünümü, her aks için bir tane olmak üzere iki elektrik motorunu gösterir. Şasi ayrıca hem ön hem de arka olmak üzere bağımsız süspansiyona sahiptir. Son olarak, uzak bir amortisör haznesine veya hatta aktif bir amortisöre sahip görünüyor.

Elektrikli Ram 1500 Kamyonet Hakkında Her Şey
2024 Ram BEV | Stellantis EV Day via Youtube

Kamyonun gövdesi, Chevy Silverado EV’yi anımsatan bir ön kabine ve alçak tavan çizgisine sahiptir. Jantlar 50,8 cm (20 inç) veya daha büyükken yatak 152,4 cm (5 fit) uzunluğunda veya daha kısa görünüyor. Kamyonda ayrıca farları birbirine bağlayan tam uzunlukta bir LED şerit bulunuyor. Bu şık özellik, Charger’ın arka stop şeridini andırıyor.

Ram, Katı Hal Pillere Güveniyor

Stellantis pil teknolojisi üzerine bahse giriyor. Ram’ın yeni BEV’i, Stellantis’in paylaşılan tam çerçeve şasisini (STLA dolu) kullanacak. Mühendisler, STLA tam mimarisi için 200 kWh’ye kadar bir pil paketi hedefliyor.

Ayrıca Stellantis, kobalt içermeyen ve yüksek enerji yoğunluklu pillere öncülük ediyor. Çoğu EV şu anda lityum iyon sıvı hücrelerini kullanıyor. Ancak Stellantis bunun aksine 2026 yılına kadar katı hal pillerine öncülük etmeyi umuyor. Şirket, bu ileri teknolojinin Ram 1500 BEV’ye 805 km menzil kazandıracağını hesapladı ve böyle olmasını umuyor. Eğer şirketin bu hesapları başarılı olursa, bu elektrikli kamyon segmentinde devrim yaratacak.

Elektrikli Ram 1500 Kamyonet Hakkında Her Şey
2024 Ram BEV | Stellantis EV Day via Youtube

Stellantis’in EV Günü’nde Ram, müşterilerin BEV kamyonlarından 110 voltluk elektrik elde etmek için kullanabilecekleri bir güç çevirici dahil etme planlarından da bahsetti. Diğer yeni teknolojiler arasında “Akıllı Telefon Kontrolleri” ve çoklu sürüş modları yer alıyor. Ram ayrıca, bir şarj istasyonu bulucu ve “Dinamik Aralık Haritalama” ve “EV Dinamik Yolculuk Enerji Tahmini” adlı bir teknoloji ile menzil kaygısını azaltmayı umuyor.

Range Electric Paradigma Breaker (REPB) Ram’ın Planlaması Nedir?

Bazı otomobil üreticileri çok yakın gelecekte yalnızca elektrikli araçlar üretme sözü verdi. Ancak diğer üreticilere oranla Ram daha gerçekçi bir yaklaşım benimsiyor. Detroit şirketi, 2030 yılına kadar her segmentte bir elektrik seçeneği sunacağını duyurdu. Ancak içten yanmanın aşamalı olarak durdurulması hakkında hiçbir şey söylemedi. Ve bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Stellantis, Ram’ın akülü elektrikli araca (BEV) ek olarak ikinci bir yeni araç sınıfı sunacağını belirtti. Ram, bu yeni aracı “Range Electric Paradigma Breaker (menzilli elektrikli paradigma kırıcı) (REPB)” olarak adlandırılacak.

Elektrikli Ram 1500 Kamyonet Hakkında Her Şey
2024 Ram BEV grille | Stellantis EV Day via Youtube

Ram, bu aracın tam olarak ne olacağı konusunda ketum. Ayrıca araç, yapısı, malzemeleri dahil bilgi vermekten kaçınıyor. Ram’in şimdilik ortaya çıkardığı tek şey, bu kamyonun “gerçek dünya menzili ve esnekliği ile BEV’lerin tüm sürüş özelliklerine” sahip olacağıdır.

BMW de dahil olmak üzere bazı otomobil üreticileri, içten yanmalı “menzil genişleten araçları” içeren yeni elektrikli araç serileri üretiyor. Mühendisler bu araçlar üzerinde çalışırken, pili yenilemek için benzin yakabilen esasen verimli jeneratörler ortaya çıkardı. Ram, gelecekteki araçlar için benzer bir kurulum izliyor olabilir. Böyle bir kamyon, pil paketi ile birlikte bol güçle sınırsız menzile sahip olabilir. Bu benzinli jeneratörden elektrik motoru aktarma organlarına garip görünebilir. Ancak aslında dizel lokomotiflerde kullanılan denenmiş ve gerçek bir sistemdir.

İkinci El Arazi, SUV, Pick-up İlanları

2021 Jeep Wrangler Yeni Boya Renklerine Kavuştu!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here