Birbirinden Farklı ve Güçlü 7 Kamyonet Dönüşümü… Simone Giertz’in “Truckla” sı bir fabrika Tesla kamyoneti olmasa da, neredeyse kesinlikle bir kamyona dönüştürülen ilk Model 3’tür. Ancak normal bir arabayı kamyonet haline getirme fikri yeni değil. İlk pikaplar aslında alıcıların kamyon kasaları ve karoser taktığı araba şasileriydi. Ve yıllar içinde, oldukça sıra dışı birkaç araç, kamyon dönüştürme işlemine tabi tutuldu.

İşte Birbirinden Farklı ve Güçlü 7 Kamyonet Dönüşümü

1- BMW M3 Kamyonet

Hayır, bu bir render değil. April Fools 2011 yılında bu değiştirilmiş BMW M3’ü dünyaya gösterdi. Bu dönüşüm tek seferlik olsa da, model oldukça iyi çalışır. Bu M3 kamyoneti Nürburgring’in çevresinde turlarken hızlı halde görüldü. E90 M3’ün 420 hp V8’ine sahip olduğu ve (gövdeyi sağlayan) Cabrio’dan yaklaşık 110 libre daha hafif olduğu düşünüldüğünde, bu bir sürpriz olmamalı. Bununla birlikte, BMW’nin M Bölümü için bir dişli taşıyıcı olarak görevini yerine getirmesi daha olasıdır. Yolda sürmek yasaldır ve 450 kg’ye kadar yük taşıyabilir.Birbirinden Farklı ve Güçlü 7 Kamyonet Dönüşümü

Ancak bu, fabrikada üretilen ilk BMW kamyoneti değildir. Burada Red Bull Mini Cooper’ları saymıyoruz. Bu, M3 dönüştürülebilir tabanlı ilk kamyonet bile değil. 1986’da BMW, dönüştürülebilir ilk nesil E30 M3’ü bir pikaba dönüştürdü. 2011’de olduğu gibi, M Division’ın ekipmanı taşıması gerekiyordu ve etrafta temiz bir dönüştürülebilir (zaten yerleşik destekle) vardı.

Birbirinden Farklı ve Güçlü 7 Kamyonet Dönüşümü

Başlangıçta 2.0 litrelik dört silindirli (“İtalyan M3” motor olarak adlandırılan) bir motorla çalışan E30 M3’ün tam boyutlu 2.3 litrelik, 230 beygirlik dört silindirli motoru daha sonra kuruldu. Bu kamyon çok iyi çalıştı, 2012’ye kadar oldukça ilgi gördü ve kullanıldı.

2- Honda Civic Type R Kamyonet

Yüksek performanslı arabaları faydacı iş araçlarına dönüştürmek, fabrika motor sporları ekipleri için çalışan bir tema gibi görünüyor. Bu mühendisler gerçekten yarış pikapları yapmak istiyorlar. Honda İngiltere’nin Swindon fabrikasındaki Synchro Motorsports mühendislerinden oluşan bir ekip, BMW’den bir sayfa alarak Civic Type R’yi sportif bir araca dönüştürdü.

Birbirinden Farklı ve Güçlü 7 Kamyonet Dönüşümü

Simone’un Truckla’da yaptığı gibi, Honda mühendisleri de esasen CTR’nin üst yarısını B sütunlarından ve arkadan kaldırdı. Ortaya çıkan alana, metal bir elmas kaplama astarlı alan ve rollbar verildi. Ancak aracın geri kalanı, güç aktarma organları ve hepsi stok. Mühendisler devasa kanadı ve bağlı olduğu bagaj kapağının parçasını bile tuttular. Bu yüzden bazıları buna gerçek bir pikap yerine ute diyor. Bu nedenle yatağın arka ve yanları esasen yoldan çıkıyor.

3- Ottowerks BMW 1602 Kamyonet

BMW M3 kamyonetler fabrikada bir defaya mahsus olsalar da, otomobilleri kamyonetlere dönüştürmek için fabrika dışında pek çok destek var. Böyle bir yer, bu BMW 1602 pikaptan sorumlu Kaliforniya merkezli tuner Ottowerks.

Bir 1971 BMW 1602 coupe ile başlayarak, Ottowerks arka çatıyı kesti. Ardından arka koltukları çıkardı ve bir kamyon kasası ve tekerlek yuvası kapakları ekledi. Önceki BMW kamyonetlerinin aksine, Ottowerks motoru da değiştirdi. Fabrikada üretilen 1,6 litre 84 beygirlik dört silindirli motor yerine artık 169 beygirlik 2.5 litrelik altı silindirli farklı bir BMW motoru var.

Bu özel 1602 alıcısı açık artırmada satıldı, ancak her zaman bir başkasını sipariş edebilirsiniz.

4- VW Jetta/Golf and New Beetle Kamyonet

Büyük pazarlara yayılmayan birkaç araç var. Biri Avustralyalı ute, esasen Chevrolet El Camino ve Ford Ranchero’nun son evrimi. Bir diğeri, oldukça ağır yüke sahip orta boy bir pikap olan VW Amarok. Volkswagen, Rabbit Pickup’ın boyun eğdiği 1984’ten beri ABD’de bir kamyonet teklif etmiyor.

Birbirinden Farklı ve Güçlü 7 Kamyonet Dönüşümü

Ancak üreticiler yapmazsa başkası yapacak. Smyth Performance, birkaç farklı arabayı uteye dönüştürmek için dönüştürme kitleri satıyor. Bunlar arasında Volkswagen Jetta/Golf ve New Beetle de var. New Beetle kiti bile onu bir basamak haline getiriyor.

Kitler 3500 dolara mal oluyor ve tam bir yapım kılavuzu ile birlikte geliyor. DIY’nin sizi korkutmasına izin vermeyin: Montaj kaynak gerektirmez. Bu nedenle gerçekten ihtiyacınız olan tek şey bir Sawzall, temel araçlar ve bir araba yolu.

Birbirinden Farklı ve Güçlü 7 Kamyonet Dönüşümü

5- Miata Kamyonet

Yine fabrika yapmazsa başkası yapacak. Birkaç yıl önce, California, Sacramento’dan biri bu uzatılmış Miata toplayıcısını Craigslist’e koymuş. Car Throttle, satıcının bunun için 6000 dolar istediğini bildirdi.

İlan süresi doldu, ancak Miata’nın bir kurtarma başlığı altında satıldığı iddia ediliyor. Üstyapının durumu göz önüne alındığında, bu şaşırtıcı değil. Bu aynı zamanda büyük olasılıkla tamamen ev yapımı bir işti. Ancak, bunu yapacak kadar çılgın olana destek vermeliyiz.

6- Corvette Kamyonet

Korvetler, sadece performans için değil, modifikasyon için popüler otomobillerdir. Callaway, örneğin, C7 Stingray’inizi bir atış frenine dönüştürecek.

Birbirinden Farklı ve Güçlü 7 Kamyonet Dönüşümü

On yıl önce, özel bir 91 arka ile 84 ZR-1’in bir karışımı olan bu Corvettamino ZR-1 vardı. Sonra geçen yıl, iki farklı yapı ortaya çıktı.

Biri 1979 Corvette’e dayanıyordu ve özel karoser ve ahşap kaplı bir yatak içeriyordu. Diğeri ise bu Corvette Safari yapısıydı. Ama sadece gövde olarak bir Corvette. 1976 C3 çizgileri, 1987 model bir Blazer’ın çerçevesine oturur. Yatak olmasa da bagaj kapağı da bir Blazer’dan.

Kaputun altında hafif ayarlanmış 305 inç küp V8 var ve dört tekerlekten çekiş tamamen işlevsel. Ve buradaki en çılgın toplama dönüşümü bile değil.

7- Smart Fourtwo 6 Tekerlekli Kamyonet

Smart, şu anda ABD’de feshedilmiş olmasına rağmen, bir zamanlar bir toplama konseptinin ön izlemesini yaptı. İsviçre şirketi RinSpeed, ayrılabilir olmasına rağmen, kendi Smart tabanlı alıcısını da yaptı. Ama ikisi de buna kıyasla beklendiği gibi olmadı.

Quebec, Kanada’dan biri iki Smart FourTwo aldı ve onları birbirine çarptı. Belki de Mercedes’in 6×6’sından ilham aldılar. Ne yazık ki, üç çift tekerleğin sadece ortasına güç veriliyor. Ancak, bu “Akıllı tır” ın yapım şekli nedeniyle, bu hem yataklı hem de bagajlı bir pikaptı. Başka bir şey değilse, kesinlikle benzersizdir.

İkinci El Arazi, SUV, Pick-up İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here